НОВИНИ

Станислав Генчев: Тази кампания не отговаря на амбициите и на възможностите на Лудогорец

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:01, 11.12.2020
Чете се за: 01:13 мин.
Футбол
станислав генчев кампания отговаря амбициите възможностите лудогорец

Временният наставник на Лудогорец говори след шестото поредно поражение на "орлите" в Лига Европа, което сложи точка на най-лошата кампания на българския шампион в евротурнирите.

"Всички сме изключително разочаровани, че завършваме по този начин кампанията в Лига Европа. Нямаме нито една спечелена точка, а това не отговаря нито на амбициите на клуба, нито на класата ни. Специално за днешния мач смятам, че изиграхме едно много слабо първо полувреме. Второто започна много добре за нас, успяхме да поведем в резултата, да създадем две опасни контраатаки, но много бързо рухнахме след изравнителния гол. Трябваше да продължим, както започнахме през втората част, а след като получихме изравнителния гол, дадохме инициативата на противника и до края на мача не успяхме да намерим себе си.

Трудно е да правим анализ точно сега след мача. В действителност има много неща по които трябва да се работи щом от шест мача не сме спечелили точка и за това трябва да работим във всички аспекти на играта."

Запитан дали ще остане начело на Лудогорец, Генчев лаконично заяви:

"Вече няколко пъти ми се задава този въпрос. За момента аз съм временен наставник на отбора, така че след края на сезона ще има яснота относно моето бъдеще."

Накрая младия наставник на разградчани обяви, че пред отбора остават три мача от първенството, които трябва да бъдат спечелени на всяка цена, преди да се правят каквито и да е било анализи. Генчев допълни и, че съжалява, че състава не е показал пълния си потенциал в Лига Европа.

"Имаме да изиграем още три мача в efbet Лига. Изключително важно е да вземем 9 точки от тях, защото амбициите на Лудогорец са да стане шампион и да вземе Купата на България. Трябва да направим всичко възможно да спечелим и трите мача и след това ще бъде направен анализ на представянето през тази кампания в Лига Европа.

Отговорността за това представяне е на всички. Като започнем от треньорите, футболистите... всички имаме вина. Естествено, че съжаляваме за представянето ни през цялата година, защото отборът може много повече, но за съжаление не го показа в мачовете. Трябваше да имаме много повече точки."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Илиев: Надиграха ни във всичките мачове
Пламен Илиев: Надиграха ни във всичките мачове
Видео уроци по гражданско образование помагат на учениците
Видео уроци по гражданско образование помагат на учениците