НОВИНИ

Станислав Генчев: Това е поведението, което искам да виждам от отбора

Тази победа е и за голямата ми дъщеря, която днес има рожден ден“, заяви наставникът

живо левски цска греда сините
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 19.10.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски си припомни вкуса на победата в Първа лига след минимален успех във Вечното дерби. „Сините“ отказаха ЦСКА с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“ . Старши треньорът Станислав Генчев остана доволен от представянето на неговия отбор през второто полувреме и посвети победата на голямата с дъщеря.

Първо искам да поздравя феновете, защото тяхната подкрепа беше много важна за нашата победа. Не започнахме добре мача, през първото полувреме допуснахме много грешки, но през второто на терена имаше само един отбор и това беше нашият. Преди мача аз пуснах на футболистите част от филма за Георги Аспарухов-Гунди с епизода, в който той казва: "аз тези хора няма да ги предам". Можеше да загубим, можеше и да завършим наравно, но това е поведението, което искам да виждам от отбора. Тази победа е и за голямата ми дъщеря, която днес има рожден ден“, заяви наставникът.

"Първо ние сме отбор, който не е направил два негативни резултата един след друг, но най-важното е отборът да се развива и да играем така, както и тренираме – да се спазва дисциплината, да има желание. Разбира се, можеше и да загубим, нямаше да е приятно, но в крайна сметка ние бяхме отборът, който днес заслужаваше повече победата“, сподели наставникът.

"Може би през второто полувреме се доближи до това, което искам, но има какво да се желае като контрол, спокойствие, а и да вкарваме повече от игрови, а не от статични положения. Имахме и още положения, но за всеки успех се дават три точки“, отговори той на въпрос дали „сините“ са се доближили до лицето, което иска да вижда.

Треньорът даде повече яснота и за състоянието на Келиан ван дер Каап, който пропусна мача поради контузия.

"Ван дер Каап има проблеми от миналата седмица. Не игра в контролната среща с Хебър, след това започна тренировки с отбора, като разбира се сме му спестявали доста натоварвания. Но вчера на тренировката излезе още на 10-ата минута и вероятно ще се наложи операция на коляното. Поздравявам и Макун, който вчера направи първа тренировка, но днес влезе, игра и вкара победния гол".

"Всеки иска да участва в такова дерби и аз не правя изключение. Най-важното е, че победихме. Не искам да говоря за ЦСКА и дали имат шансове за титлата. Те си ги решават техните. За нас е важно да продължим по същия начин и да печелим точки, за да стигнем до Лудогорец", завърши Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
162 състезатели взеха участие в първия ден на държавния личен шампионат по джудо за мъже и за жени в Панагюрище
162 състезатели взеха участие в първия ден на държавния личен шампионат по джудо за мъже и за жени в Панагюрище
Фрегата остава на върха в мъжкото първенство по хандбал на България след четвъртия кръг
Фрегата остава на върха в мъжкото първенство по хандбал на България след четвъртия кръг