НОВИНИ

Станислав Генчев: Унизителна загуба, срамно петно за Локомотив София

станислав генчев унизителна загуба срамно петно локомотив софия
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 03.03.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев трудно прие поражението с 0:6 от ЦСКА 1948. Той говори за причините, а също така и за генералния проблем на тима – трудното вкарване на голове. След това се спря и на предстоящата среща със Спартак Варна в 23-ия кръг на Първа лига.

"Първо ние трябва да се извиним – и треньори, и футболисти, за това което се случи днес. Изключително унизителна загуба за нас. Срамно петно за клуба, за футболистите, за треньорите. Но като си върна мача, разбора и настроението преди мача, нищо не подсказваше, че може да се стигне до такъв резултат", започна наставникът на "червено-черните".

"Не беше лоша реакцията ни и след първия гол, имахме определени ситуации, имахме и превес в моменти. Допуснахме втори гол в най-неподходящия момент, който пречупи футболистите. Опитахме се на почивката да задържим тонуса и духа на отбора, но за съжаление още след започването на второто полувреме получихме трети гол. И след това настъпи пълна дезорганизация, което не трябва да се случва в професионален отбор. Мачове се обръщат и от два, и от три, и от четири гола. И най-вече, когато губиш, трябва да загубиш с достойнство, не по такъв унизителен начин. След мача им казах на играчите същото – лепнахме срамно петно върху клуба и върху нас самите. И само с добри игри и добри резултати трябва да измием срама", добави той.

В следващия кръг Локомотив София гостуват на притиснатия до стената Спартак Варна. На въпрос какви са очакванията за този мач, Генчев отговори:

"Първо искам футболистите да реагират по подобаващ начин и да изтрият днешния срам. Това става с добри игри и да търсим победа. Оттук нататък не ни интересува равенство или загуба с добра игра. Искаме да побеждаваме. Така ще бъде и във Варна, искаме да победим", каза още младият специалист.

Отборът на Локомотив София имаме един голям проблем и това е реализирането на положенията. От четири мача обаче вече има осем мача без победа, но Генчев смята, че това е резултат от нещо друго:

"Нолетта, сме реализирали един гол. Това е нашият основен проблем и трябва да бъде решен с много работа и настоятелно отношение. В момента, в който започнем да вкарваме, отборът става с друго лице. Примерите са от първия полусезон. В мачовете, в които успявахме да поведем, отборът ни играеше по съвсем различен начин. Нашият основен проблем е да вкараме гол. Не е лошо да има малко напрежение, защото това лежерно отношение се предава и в играта. И виждате какви елементарни голове допускаме. През първия полусезон бяхме изключително стабилни в защита и това ни носеше успех. Но трябва да подобрим агресията, а днес можехме да вкараме поне гол, защото имахме три добри ситуации", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постепенно затопляне през новата седмица
Постепенно затопляне през новата седмица
Мистерия с натровени момичета в Иран: Близо 1000 ученички са се разболели през последните 3 месеца
Мистерия с натровени момичета в Иран: Близо 1000 ученички са се разболели през последните 3 месеца