НОВИНИ

Станислав Генчев: Загубата от Хебър е унижение и срамно петно върху нас

станислав генчев загубата хебър унижение срамно петно нас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 29.04.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Младият старши треньор на Локомотив София Станислав Генчев не можеше да намери обяснение за тежката загуба на отбора му с 1:4 от Хебър Пазарджик. Той смята, че столичани са доминирали преди почивката и са можели да водят доста по-сериозно като цифрово изражение. Но след като е станало 1:2, играчите просто спрели да се стараят.

"Загубата е плод най-вече на пропуските през първото полувреме. Мачът започна отлично за нас, поведохме в резултата и след това имахме три ситуации, за да направим 2:0. И за наше нещастие в най-неудобния момент – в последната секунда на първата част допуснахме изравняване. Мога спокойно да кажа, че през първото полувреме имахме тотална доминация", започна той.

"Второто полувреме го започнахме по-нервно от необходимото и въпреки това, пак имахме някои ситуации да вкараме. След втория гол необяснимо за мен, настана пълен хаос в отбора. Нищо общо с предишните мачове, с тактическа дисциплина. Просто сякаш нещо се промени в главите на футболистите. И след 1:2 дори не опитваха да правят това, което трябва да правят. Неприятно е да се пусне гол в края на полувремето, но по никакъв начин не трябва да е някакъв шок. Нито е за първи, нито е за последен път когато ще се пусне такъв гол. Точно тогава трябва да се прояви характер, да се спазва дисциплината и нещата ще си дойдат. През второто полувреме не трябваше да правим нищо по-различно от това, което правихме преди почивката. Защото ще се повторя – преди това имахме пълна доминация и можеше да водим с два гола разлика. Но необяснимо не се случи нищо от това", чуди се Генчев.

Отборът от квартал "Надежда" през седмицата игра полуфинал срещу ЦСКА 1948 за Купата на България, който загуби с 2:3. Логично треньорът трябваше да отговори дали футболистите му не са преуморени:

"Умора няма, два дни са напълно достатъчни за да се възстанови всеки един футболист. По-скоро психическата тежест, отколкото физическа умора повлияха. За нашите амбиции е сериозен удар, не само за 7-ото място. Първо е унижение, и второ е срамно петно върху нас. Мач, който не подсказваше по нищо, че ще го загубим дори с един гол разлика, а то накрая стана със срамен резултат".

За столичните "железничари" предстои гостуване на Ботев Враца в следващия 29-и кръг на Първа лига, а врачани също са застрашени от изпадане.

"За нас няма разлика срещу кого играем, всички двубои са трудни. Показваме, че след загуба реагираме и излизаме с победа от ситуацията или най-малкото с равен резултат. Така че ще направим всичко възможно, за да си тръгнем с три точки от Враца. Първо ще направим анализ на днешния мач, за да видим какви грешки сме допуснали. Въпреки че Хебър нямаха и кой знае колко чисти положения днес. Всичко, което можаха, го вкараха. Но не трябва да правим такива елементарни отигравания", завърши Станислав Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Николов: Срещу Кипър трябва да сме много по-мобилизирани
Петър Николов: Срещу Кипър трябва да сме много по-мобилизирани
Любослав Пенев: Мачът с ЦСКА е по-специален за мен
Любослав Пенев: Мачът с ЦСКА е по-специален за мен