НОВИНИ

Стават ясни последните 1/8-финалисти в Шампионска лига

два тима класираха финалите шампионската лига обзор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 08.12.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Футбол
Слушай новината

Последните 8 мача от груповата фаза на Шампионска лига ще посочат още четири отбора, които ще се класират за 1/8-финалната фаза на надпреварата.

Тази вечер от 19.45 ч. започват ранните мачове в турнира. В група "Н" лидерът Челси гостува на Зенит, а Ювентус посреща Малмьо. Миналогодишният носител на отличието и италианският тим вече са си осигурили класиране в следващия етап, но битката за първата позиция продължава, защото и двата отбора имат по 12 точки. Почти е сигурно, че Зенит ще се задоволи с 3-ата позиция и ще участва в Лига Европа напролет.

Сблъсъкът между Байерн Мюнхен и Барселона от група "Е" от 22.00 часа приковава вниманието. Шампионът на Германия ще завърши като лидер в класирането. "Каталунците" са втори със 7 точки. В другия мач от групата Бенфика посреща Динамо Киев и е с актив от 5 пункта. Ако португалците победят украинския тим, а Барселона загуби от Байерн Мюнхен, който има само победи, то възпитаниците на Жезуш Жорже ще се класират в елиминационната фаза за сметка на Барселона.

В група "F" Манчестър Юнайтед посреща Йънг Бойс на стадион "Олд Трафорд", а Виляреал гостува на Аталанта. "Червените дяволи" са сигурен участник в 1/8-финалите, а Йънг Бойс може единствено да се бори за 3-ата позиция в групата. Виляреал има точка повече от Аталанта и битката за втората позиция ще бъде ожесточена.

Най-оспорвана е група "G", където лидер е Лил с 8 точки. Втори е Ред Бул Залцбург с точка по-малко. Третата позиция е за Севиля с 6 пункта, а последен е Волфсбург с 5 точки. "Вълците" посрещат лидера в подреждането, а Залцбург в пряк сблъсък за класиране.

Мачовете в сряда 8 декември:

Група Н: 19.45 часа, Зенит - Челси

Група Н: 19.45 часа, Ювентус - Малмьо

Група E: 22.00 часа, Байерн Мюнхен - Барселона

Група E: 22.00 часа, Бенфика - Динамо Киев

Група F: 22.00 часа, Манчестър Юнайтед - Йънг Бойс

Група F: 22.00 часа, Аталанта - Виляреал

Група G: 22.00 часа, Волфсбург - Лил

Група G: 22.00 часа, Ред Бул Залцбург - Севиля

Снощи станаха ясни класиралите се отбори от групите "А", "В", "С" и "D". В група "А" за осминафиналите се класираха Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, а Ред Бул Лайпциг продължава в Лига Европа. В група "В" Ливъпрул е първи, на второ място е Атлетико Мадрид, а Порто ще играе в Лига Европа. В група "С" Аякс и Спортинг са на първите две места, а Борусия Дортмунд зае третата позиция. В група "D" първи и втори са Реал Мадрид и Интер, в Лига Европа продължава Шериф Тираспол.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велислав Минеков за централата на ГЕРБ в НДК: В петък най-любезно ще ги помолим да се преместят
Велислав Минеков за централата на ГЕРБ в НДК: В петък най-любезно ще ги помолим да се преместят
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон
ЛА Лейкърс победи Бостън в дербито с 30 точки на ЛеБрон