НОВИНИ

Стеф Къри доближи Уориърс на успех от финала на Запад

Голдън Стейт Уориърс  Къри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 10.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Голдън Стейт Уориърс надигра Мемфис Гризлис със 101:98 точки в мач номер 4 от полуфиналната серия на Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В герой за „воините“ се превърна техният лидер Стеф Къри, който вкара осем наказателни удара в последните 45.7 сек на сблъсъка и завърши с 32 точки. Гардът прибави пет борби и осем асистенции, като отбеляза четири тройки, които му бяха достатъчни да се превърне в първия играч с поне 500 отбелязани стрелби зад арката в историята на плейофите в Лигата. С дабъл-дабъл за успеха се отчете Андрю Уигинс, който приключи със 17 пункта и 10 борби, докато Клей Томпсън и Джордан Пуул добавиха по 14 точки.

За „гризлитата“, които бяха без голямата си звезда Джа Морант, който има проблем в коляното, Джарен Джаксън-младши бе най-резултатен с 21 точки. 19 добави Тайъс Джоунс, а центърът Стивън Адамс завърши с дабъл-дабъл от 10 пункта и 15 борби, но техните усилия се оказаха недостатъчни за отбора от щата Тенеси. Така Уориърс са на един успех от място във финала на Запад, където техен съперник ще бъде един измежду Финикс Сънс и Далас Маверикс, където серията се връща в Аризона при равенство 2-2.

В Източната конференция, Бостън Селтикс спечели четвъртия сблъсък с действащия шампион Милуоки Бъкс със 116:108 като гост и връща серията в „ТиДи Гардън“ при 2-2.

След като загубиха драматично третия двубой в залата на „елените“, Селтикс се реваншираха на феновете си и не допуснаха изоставане от 1-3 след силна игра на Джейсън Тейтъм и Ал Хорфърд. И двамата завършиха с по 30 точки за успеха, като Тейтъм прибави 13 борби и пет асистенции, докато Хорфърд пропусна само три стрелби от полето и допринесе с още осем овладени топки и три завършващи подавания. По 18 пункта за „келтите“ добавиха Джейлън Браун и избраният за Защитник на годината Маркъс Смарт.

За Бъкс двукратният носител на званието за Най-полезен играч в Лигата Янис Адетокумбо отново бе над всички със страховит дабъл-дабъл – 34 точки, 18 борби, като добави и пет асистенции. 17 пункта добави центърът Брук Лопес, а с 16 се отчете Джру Холидей, който обаче завърши с едва 22.7% стрелба от полето. Така, победителят е далеч от ясен, като серията се връща в Бостън за мач номер 5 в сряда вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесът в Пловдив на протест - не одобрява устройствените планове на града
Бизнесът в Пловдив на протест - не одобрява устройствените планове на града
КРИБ подкрепя протеста на превозвачите
КРИБ подкрепя протеста на превозвачите