НОВИНИ

Стеф Къри, Кауай Ленард и Тайрийз Макси ще участват в "Мача на звездите" в НБА

"Мачът на звездите" ще се проведе на 18 февруари в Индианаполис.

стеф къри кауай ленард тайрийс макси участват мача звездите нба
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 02.02.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният носител на приза за "Най-полезен играч" Стеф Къри и двукратният носител на приза за "Най-полезен играч във Финалите" Кауай Ленард попаднаха сред участниците в "Мача на звездите" в Националната баскетболна асоциация.

След като преди седмица Лигата обяви имената на титулярите в отбора на Изтока и отбора на Запада, сега от Лигата допълниха тимовете с имената на резервите.

Изключително впечатляващо изглежда пейката на Запада, на която ще бъдат четирикратният шампион с Голдън Стейт Стеф Къри, както и двукратният шампион със Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс и настоящ играч на Лос Анджелис Клипърс Кайау Ленард. Тежкото крило на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис също попадна там, а останалите резерви за Запада са Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс от Минесота Тимбъруулвс, Пол Джордж от Лос Анджелис Клипърс и Девин Букър от Финикс Сънс.

В отбора на Изтока резерви ще бъдат лидерите на Ню Йорк Никс Джейлън Брънсън и Джулиъс Рандъл. Там е и центърът на Маями Хийт Бам Адебайо, както водещият реализатор на Кливланд Кавалиърс Донован Мичъл. Джейлън Браун от Бостън Селтикс също бе селектиран за "Мача на звездите", а първо участие в него ще вземат пик номер 1 в драфта през 2023 година Паоло Банкеро от Орландо Меджик, както и Тайрийз Макси от Филаделфия 76ърс, който тази нощ вкара 51 точки за победата на Филаделфия 76ърс над Юта Джаз.

"Мачът на звездите" ще се проведе на 18 февруари в Индианаполис, а отборите и на Изтока, и на Запада ще играят за награден фонд, който ще бъде даден за благотворителност. Тимът на Изтока застава зад каузата Спешъл Олимпикс Индиана, докато играчите от Запада ще защитават Клуба на момчетата и момичетата от Индианаполис. Всяка от двете фондации има гарантирани 100 000 долара, по време на срещата ще бъдат разпределени още допълнителни 240 000 долара.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 старта в седмия сезон на веригата състезания по бягания RUN BULGARIA
12 старта в седмия сезон на веригата състезания по бягания RUN BULGARIA
Започна укрепването на основите на Русенската опера
Започна укрепването на основите на Русенската опера