НОВИНИ

Стефан Тафров: Най-сетне Европа чу какво казват българските граждани

bnt avatar logo
от БНТ
08:58, 10.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Най-сетне Европа чу какво казват българските граждани. Над 2/3 от хората подкрепят протестите. Това, което се случи, е подкрепа за българските граждани. Това каза Стефан Тафров от "Да, България" в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по повод приемането на резолюцията за страна ни в Европейския парламент.

Европа не само ни чу, но и ни видя. С тази резолюция Европа ни каза, че не харесва това което вижда. Защото години наред ние българите даваме обещания, че правовата държава ще започне да функционира, а тя все така не функционира, допълни Тафров.

По думите му реториката на ГЕРБ напомня на комунистическата пропаганда през 80-те години.

Стефан Тафров: По този начин доказва, че тя е едно от разклоненията на бившата комунистическа партия. И това, разбира се, заблуждава само най-твърдия електорат на ГЕРБ. Огромното мнозинство от хората разбират, че Европа подкрепя техните въжделения за истинска законност.

Резолюцията на ЕП не призовава за ратифициране на Истанбулската конвенция, а в нея се изразява съжаление, че не е ратифицирана, каза Тафров. Допълни, че основният фокус на тази резолюция е прокуратурата, а проблемът е, че главният прокурор не може да бъде контролиран от никого и не е подвластен на нито една от властите, не подлежи на наказателна отговорност.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Софиянски: В България има криза, това не трябва да се отрича
Стефан Софиянски: В България има криза, това не трябва да се отрича
Доц. Околийски: Крайно време е психичното здраве да излезе от задния двор на здравеопазването
Доц. Околийски: Крайно време е психичното здраве да излезе от задния двор на здравеопазването