НОВИНИ

Стефан Янев обсъди двустранните отношения в сферата на отбраната с посланика на Германия

стефан янев обсъди двустранните отношения сферата отбраната посланика германия
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 24.01.2022
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща с Н. Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна.

Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона.

Беше отбелязано традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост.

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия намалява срока на валидност на сертификата за ваксинация
Италия намалява срока на валидност на сертификата за ваксинация
Карантинираха пореден отбор от НБЛ
Карантинираха пореден отбор от НБЛ