НОВИНИ

Стефанос Циципас защити трофея си в Монте Карло

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:44, 17.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
стефанос циципас защити трофея монте карло
Слушай новината

Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас за втора поредна година триумфира в надпреварата от сериите Мастърс 1000 на червените кортове в Монте Карло.

На финала в Княжеството Циципас се наложи с 6:3, 7:6(3) над испанеца Алехандро Давидович Фокина, който в полуфиналите победи първата ракета на България Григор Димитров.

22-годишният тенисист, роден в Малага, започна мотивирано и финалната среща срещу световния №5, като дори поведе с пробив за 2:1 в откриващия сет. Циципас обаче отговори мигновено и изравни за 2:2, а в осмия гейм реализира още един пробив, който се оказа достатъчен за спечелването на първия сет с 6:3.

Гъркът запази инициативата и в началото на втората част, когато набързо поведе с 2:0 гейма, но Фокина не бе готов да се предаде и съумя да изравни за 2:2. При 4:4 Стефанос отново взе подаването на съперника си, което му позволи да сервира за спечелването на мача, но и този път испанецът демонстрира борбеност и успя да стигне до 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който миналогодишния шампион поведе с 5-1 точки и до края нямаше проблеми да стигне до крайния успех.

По този начин Стефанос Циципас завоюва общо осма титла в кариерата си и втора на ниво АТР Мастърс 1000.

Въпреки днешната загуба пък Алехандро Давидович Фокина със сигурност ще запомни този турнир, тъй като за първи път игра във финал на ниво АТР, а по пътя си към спора за трофея той елиминира и световния №1 Новак Джокович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Ганев, ДБ: Коалицията изглежда скърцаща, но може да издържи много дълго време
Георги Ганев, ДБ: Коалицията изглежда скърцаща, но може да издържи много дълго време
Икебана завладя центъра на София
Икебана завладя центъра на София