НОВИНИ

Стефка Костадинова и Радостин Василев са доволни от класиралите се олимпийци

Стефка Костадинова и Радостин Василев
Снимка: БОК, Йордан Петков
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 05.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Радостин Василев се обединиха около мнението, че участието на състезателите ни на Олимпийските игри в Пекин е успех.

В интервю за БНТ Костадинова сподели, че по нейна информация всички спортисти тренират усилено, за да се представят добре на предстоящите състезания.

"По принцип ние получаваме всеки ден информация, засега няма оплаквания. Всички са концентрирани, тренират и се готвят. Аз, като спортист, бих казала, че големият спортист не мрънка. Той е дошъл тук, за да реализира своята спортна форма. Всички знаят, че Олимпиадата е каймака на спортната кариера, така че оплаквания за момента няма", категорична бе тя.

Министърът на младежта и спорта допълни, че не би искал да поставя непостижими очаквания на плещите на олимпийците.

"Предвид условията, които държавата е създала за спортистите и инвестицията в спорт през последните години, за мен самото класиране на Олимпиада е успех. В никакъв случай няма да натоварвам спортистите с някакви изисквания. Благодаря им, че въпреки всички трудности, които изпитват българските спортисти. Нашата делегация е с 16 човека, което не е никак малко. Видяхме държави със сериозен исторически опит, които нямат такива делегации. Важно е че са тук, това е принципът на Олимпийските игри. Ако постигнат нещо, това е добре дошло за България", смята Радостин Василев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милан обърна Интер с два гола на Жиру и се доближи само на точка от върха
Милан обърна Интер с два гола на Жиру и се доближи само на точка от върха
Защо изчезнаха българските зеленчуци
Защо изчезнаха българските зеленчуци