Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Стефка Костадинова и Радостин Василев се срещнаха с българските журналисти в Пекин

от БНТ
11:30, 05.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Стефка Костадинова и Радостин Василев
Снимка: БОК, Йордан Петков
Слушай новината

Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Радостин Василев се срещнаха с българските журналисти, акредитирани на олимпиадата в Пекин.

Двамата, заедно с генералния секретар на БОК Белчо Горанов и оперативното ръководство на БОК на игрите, проследиха на живо първия български старт – ски-соковете на Владимир Зографски от малката шанца.

Костадинова и Василев разговаряха дълго с представителите на медиите, като споделиха впечатления от снощното откриване и от първите си дни на олимпиадата.

"Всеки ден поддържаме връзка с българските спортисти. Засега нямаме оплаквания, но и големите спортисти не се оплакват. Нека нямаме свръх очаквания. Важно е всеки от олимпийците ни да даде своя максимум точно тук в Пекин“, каза Костадинова.

Двамата отново пожелаха успех на всички български спортисти на игрите.

След това Костадинова и Василев се отправиха към биатлонския комплекс за да подкрепят четиримата ни състезатели в смесената щафета на 4х6 км.

„Изключително съм впечатлен от церемонията по откриването. Вярвам, че България отново ще има поводи за радост и на тези игри, нека подкрепим нашите олимпийци. Самото им класиране за Пекин е голям успех. Здравните мерки тук са много стриктни, нито за миг не можеш да си позволиш да свалиш маската без причина или да я носиш неправилно“, каза спортният министър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Неубедителен старт за смесената ни щафета в биатлона в Пекин
Неубедителен старт за смесената ни щафета в биатлона в Пекин
Над 2 метра сняг на Белмекен
Над 2 метра сняг на Белмекен