НОВИНИ

Стефка Костадинова: Надявам се да не извадят бокса и щангите от Игрите

Стефка Костадинова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 16.12.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изрази надежда, че Международният олимпийски комитет няма да извади от програмата на Игрите за 2028 година спортове като вдигане на тежести и бокс, които са донесели толкова много медали на страната ни.

„Нищо не зависи от националните олимпийски комитети, боксът и щангите са спортове, които са ни носили много медали. Аз като спортист не искам да бъдат извадени, но това е решение на МОК“, сподели Стефка Костадинова.

Боксът, щангите и петобоят имат време до 2023 година да решат проблемите си

Международният олимпийски комитет обяви, че вдигането на тежести, боксът и модерният петобой са заплашени от изваждане от програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година, ако не бъдат направени реформи.

Крайното решение обаче ще бъде взето на заседание на МОК през 2023 година, до тогава федерациите ще трябва да разрешат проблемите си, посочени от екипа на Томас Бах.

„Една великолепна, златна олимпийска година за българския спорт. България в Токио спечели шест медала, от които три златни. Аз съм много горда от тези момичета, благодарение на тях ние всички чухме българския химн и сме горди, че сме българи. Поклон пред тези българи юнаци“, добави председателят на Българския олимпийски комитет.

Костадинова коментира и подготовката за Зимната олимпиада в Пекин.

„Подготовката за Зимната олимпиада върви добре, в момента се доуточняват пътуванията. Има 5 - 6 квоти, като цяло целта ни е да имаме 20 - 21 квоти. Нашата делегация ще бъде 45 - 48 човека. Дано нашите зимни спортисти покажат своята върхова форма. Олимпийските игри са върхът на една спортна кариера“, каза още Костадинова.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха нов мораториум на цените на тока и парното
Депутатите приеха нов мораториум на цените на тока и парното
Каролина Плишкова отказа участие на Откритото първенство на Австралия
Каролина Плишкова отказа участие на Откритото първенство на Австралия