НОВИНИ

Стефка Костадинова окуражи паралимпийците ни в Париж

Председателят на БОК разговаря с нашите представители чрез видеовръзка.

Българска делегация Паралимпиада в Париж
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 30.08.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

На старта на българското участие на Паралимпийските игри в Париж Стефка Костадинова окуражи родните представители и им пожела успех в предстоящите надпревари. Чрез видеовръзка председателят на БОК разговаря с тримата ни състезатели, техните треньори и останалите от 9-членната ни делегация в олимпийското село.

„България е с вас, искам да ви предам сила, вяра и огромна енергия за предстоящите стартове. Убедена съм, че отличното ни представяне от завършилата наскоро Олимпиада в Париж ще продължи и сега на Паралимпиадата чрез вашите изяви. Вие и тримата сте изявени и опитни състезатели, способни да зарадвате с нови спортни успехи сънародниците. Търся ви не като ръководител, а с дългогодишния опит на състезател, който знае колко важна е подкрепата. Българското участие на Паралимпиадата започва на 30 август и се надявам в това да има някаква символика, тъй като точно на тази дата преди 37 години поставих световния рекорд,“ каза Костадинова, след което разговаря лично с всеки един от тримата ни представители на игрите и отправи своята персонална подкрепа към тях, техните треньори и ръководители.

Българските паралимпийци бяха приятно изненадани от пожеланията на Костадинова и благодариха от сърце за подкрепата.

„За нас подобни думи от една от легендите не само на българския, но и на световния спорт, значат много. Това ни вдъхва сила и увереност, амбицира ни да дадем максимума от себе си,“ каза с благодарност в отговор на пожеланията Ружди Ружди, който е паралимпийски шампион от Рио 2016 и вицешампион от Токио 2020 в тласкането на гюле.

Освен тримата ни паралимпийци Стела Енева (с три сребърни медала досега на диск и гюле от паралимпиадите в Пекин 2008 и Лондон 2012), Ружди Ружди и Християн Стоянов (вицешампион на 1500 м от Токио2020), във видеоразговора от офиса на българската делегация в олимпийското село се включиха техните треньори – съответно Тони Велков, Радостин Тодоров и Евгени Игнатов, както и председателят на Националната паралимпийска организация Илия Лалов и пресаташето Есмерай Ибрям. Лалов благодари на Костадинова за подкрепата, като отбеляза колко важна е тя в навечерието на стартовете на нашите представители във френската столица.

Програмата на българското участие на Паралимпиадата в Париж предвижда:

30 август (петък), Stade de France

20:05 ч. Ружди Ружди, F55, тласкане на гюле, финал

31 август (събота), Stade de France

11:08 ч. Стела Енева, F57, мятане на диск, финал

11:58 ч. Християн Стоянов, Т46, 1500 м, финал

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА се подсилва с опитен национал на Люксембург
ЦСКА се подсилва с опитен национал на Люксембург