НОВИНИ

Стефка Костадинова: Това беше годината на младите

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:20, 15.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
стефка костадинова беше годината младите
Слушай новината

Президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова определи изминаващата 2022-ра като "годината на младите" заради успехите на всички млади български спортисти на различните сцени.

По време на речта си на церемонията по връчване на наградите "Спортен Икар" Костадинова отчете прогресът на младите ни спортисти и ги поздрави за спечелените отличия от европейски и световни първенства, както и от олимпийския младежки фестивал.

"Тази година е година на младите, защото имаме много успехи. Имаме световна титла в леката атлетика, европейски шампион в биатлона, имаме страхотно представяне на олимпийския младежки фестивал, имаме пробив в ските при младежите и девойките, в тениса, във волейбола, така че тази година е година на младите за разлика от миналата година, когато отчетохме и бяхме всичко горди като българи, че имахме страхотно представяне в Токио и чухме българския химн не един път, а цели три пъти", заяви рекордьорката в скока на височина.

Олимпийската ни шампионка от Атланта 1996 пожела още много успехи на всички млади български спортисти и изрази надежда, че те ще успеят да извоюват квоти за Игрите в Париж през 2024 година

"Аз съм една от българските спортисти и знам какво е да си под напрежение, да гоним олимпийски квоти, а догодина е предолимпийска година. Пожелавам им да спечелят олимпийска квота всеки един от тях, но да не се успокояват, защото, който спечели олимпийска квота отговорността е още по-голяма. Идват олимпийски игри в Париж 2024 и се надявам, че тези млади хора ще ни дадат много голяма радост и за пореден път се убеждавам, че трябва много, много, много да влагаме в младите. Пожелавам на всички спортисти да достигнат своята мечта, защото предстои важна година и всеки е с поглед към Париж 2024", коментира Стефка Костадинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена и 8-годишно дете са загинали при руски атаки в Херсон
Жена и 8-годишно дете са загинали при руски атаки в Херсон
Спират най-замърсяващите автомобили в центъра на София от 1 декември 2023 г.
Спират най-замърсяващите автомобили в центъра на София от 1 декември 2023 г.