НОВИНИ

Стефка Костадинова: Това са най-силните ни Олимпийски игри през новия век

Костадинова каза, че с церемониите по закриване на Игрите в Париж завършва този квалификационен цикъл, а следващият, за Лос Анджелис 2028, започва от днес.

Стефка Костадинова
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 11.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

България изпраща най-успешните си Олимпийски игри през този век с трите титли и седем медала, спечелени от "силни, талантливи и амбициозни" състезатели. Това каза председателят на БОК Стефка Костадинова. Тя поздрави всички български олимпийци за постиженията по време на олимпийския цикъл и пожела на останалите да изпълнят мечтите си в Лос Анджелис 2028.

"Аз съм една от вас. И аз съм изминала дългия път от европейски и световни първенства до Олимпиада. Губила съм на Олимпийски игри, така че знам как се чувствате. Горда съм, че бях в Париж от самото начало - 24 юли. Съжалявам, че не успях да бъда с всички вас, защото нямах тази физическа възможност", заяви Костадинова в обръщението си към българските олимпийски състезатели и треньори.

"Това са най-силните ни Олимпийски игри през новия век. Вие доказахте, че сте много силни българи, че сте много талантливи и амбициозни. Този дълъг олимпийски цикъл даде своите плодове. Искам да поздравя всички шампиони, всички медалисти. Искам да кажа на колегите, които не успяха да постигнат желаното, че когато губи, човек не знае какво печели", каза още златната медалистка в скока на височина от Атланта 1996.

"Цяла България е с вас. Поклон пред вас, вашите треньори, семейства и федерации. Благодаря на държавата в лицето на министър Глушков, който обезпечи нашите олимпийски състезатели", добави тя.

Костадинова каза, че с церемониите по закриване на Игрите в Париж завършва този квалификационен цикъл, а следващият, за Лос Анджелис 2028, започва от днес. Тя пожела на сегашните шампиони да защитят титлите си, а останалите медалисти да постигнат мечтите си за златни отличия на американска почва.

"Затворихме страницата Париж 2024 и отваряме страницата Лос Анджелис 2028. Искам да ви пожелая там да достигнете върха на спортните си кариери. Тези, които спечелиха - да ги повторят, а тези, които не успяха - да вземат своето. Олимпиадата е върха във всяка спортна кариера. Цяла България ви стиска палци", завърши тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима пострадали, след като автобус се обърна край Раднево
Шестима пострадали, след като автобус се обърна край Раднево