НОВИНИ

Стилияна Николова остава начело в многобоя и след съчетанията си с лента и бухалки на Световната купа в София

стилияна николова остава начело многобоя старта втория ден световната купа софия
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 01.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Стилияна Николова продължава да води в генералното класиране в многобоя и след изиграването на своите съчетания с лента и бухалки от втория ден на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в столичната "Арена София".

В първото си излизане на килима за днес 17-годишната Николова изигра много силна композиция с лента, която беше оценена от съдиите с 32.450 точки. Малко по-късно на бухалки пък бронзовата ни медалистка от последното световно първенство допусна дребни неточности, но въпреки това получи оценка от 31.900 точки.

По този начин Стилияна събра общ сбор от 131.300 точки, с което оглави временното подреждане в многобоя, докато другата ни представителка в надпреварата Ева Брезалиева е със сбор от 121.200 точки и към момента заема втора позиция в класирането.

Брезалиева, за съжаление, допусна грешка при съчетанието си с лента и получи оценка от едва 28.450 точки, но след това изигра много силни бухалки, за които заслужи оценка от 33.450 точки.

По-късно днес на подиума в "Арена София" за своите съчетания с ленти и бухалки предстои да излязат и гимнастичките от потоци "А" и "С", след чиито композиции ще станат ясни и медалистките в многобоя.

Освен това ще бъдат определени осемте най-добри състезателки на всеки от отделните уреди, които ще се броят за отличията в утрешния ден, когато всичко най-интересно от Световната купа по художествена гимнастика в София ще може да проследите в ефира на БНТ 3 от 13.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурите в САЩ взеха нови жертви: Покрив се срути по време на концерт, торнадо вилня в Арканзас
Бурите в САЩ взеха нови жертви: Покрив се срути по време на концерт, торнадо вилня в Арканзас
Бенфика удължи контракта на своя наставник до лятото на 2026 година
Бенфика удължи контракта на своя наставник до лятото на 2026 година