НОВИНИ

Стилияна Николова: Продължаваме да се борим само за златните медали

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:44, 02.04.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
стилияна николова продължаваме борим златните медали
Снимка: БТА
Слушай новината

Гимнастичката Стилияна Николова не скри задоволството си след спечелването на общо четири златни медала по време на Световната купа по художествена гимнастика в София, която завърши днес в "Арена София".

След вчерашния си триумф в многобоя днес 17-годишната ни грация грабна титлите и във финалите на обръч, топка и бухалки, а след края на надпреварата обяви, че ще продължава да се бори единствено за златните медали в следващите състезания.

"Разбира се, аз съм доволна от днешния ден. Продължаваме напред и само злато ще търсим от тук нататък. Да, харесва ми да съм първа. Научена съм да приемам всяко едно състезание по един и същи начин, независимо от ранга, независимо от държавата. Да, има вълнение като чуеш колко е пълна залата, обаче не трябва да се влияем от това", започна Николова.

Другата ни представителка в индивидуалните надпревари Ева Брезалиева пък не скри, че е била малко притеснена предвид факта, че това за нея бе дебют на състезание за Световната купа.

"Със сигурност много се радвах, че ще участвам на това състезание. Малко бях притеснена, особено първия ден, но вече третия ден бях доста по-спокойна. Липсва ми още малко концентрация до края, но всичко ще се получи с много работа. Да, аз съм много емоционална, но много ми хареса да играя пред родна публика и цялата зала да крещи моето име, изобщо България и искам пак. Много се зарадвах, че успях да си изиграя поне второто съчетание днес, като не успях първото. Много е хубаво да се качиш на стълбичката, особено когато е на свой терен", сподели Брезалиева, която спечели сребърния медал във финала на бухалки.

Междувременно двете ни гимнастички изразиха и огромни благодарности към своята съотборничка в националния отбор Боряна Калейн, която пропусна надпреварата в София заради контузия, но въпреки това през цялото време беше неотлъчно до Стилияна и Ева.

"Боряна понеже е преминала през този път и знае точно какво да ни каже, вече не помня какво, но е до нас. Усеща се нейната подкрепа, усеща се присъствието й зад гърба ни и много им благодарим, че дойде да ни подкрепи, защото това показва, че е голям човек", сподели Николова.

"Ами аз само мога да кажа благодаря на Боряна, че ми даде много добри съвети за тази купа и много си я обичаме", допълни Ева Брезалиева.

На финала пък младата Стилияна Николова разкри, че двете с Брезалиева ще пропуснат следващия старт от Световната купа в Ташкент, Узбекистан, който ще се проведе между 14 и 16 април, но ще ги видим отново в действие по време на надпреварата в Баку, Азербайджан между 21 и 23 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лека преднина за опозицията на парламентарните избори във Финландия
Лека преднина за опозицията на парламентарните избори във Финландия
ДПС: Хартиената бюлетина ни помогна да постигнем целите, които си поставихме
ДПС: Хартиената бюлетина ни помогна да постигнем целите, които си поставихме