НОВИНИ

Стипич: Искаме фокусът да е върху българите, скоро ще представим нови играчи

Новият старши треньор на ЦСКА коментира впечатленията си след първите си дни на работа в клуба.

Томислав Стипич
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:29, 19.06.2024
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на ЦСКА Томислав Стипич коментира впечатленията си след първите си дни на работа в клуба и разкри целите си за оставащата част от лятната подготовка.

"Първо трябва да се опознаем, да изградим добра атмосфера в състава. Футболистите трябва да се запознаят с моите правила, да се адаптират към изискванията ми. От добрата атмосфера в отбора зависят и нашите резултати. Последните пет дни момчетата тренираха в много добро настроение. Това е една добра основа за добри резултати. Искам да изградим ядро и тогава ще влезем по най-добрия начин в подготовката", коментира Стипич.

Той разкри, че се работи сериозно по селекцията и очаква нови играчи в близките дни, а нападателят Георги Минчев е сред трансферните цели.

"Всеки очаква нови попълнения. Фокусирани сме върху футболистите, които имаме. Искаме да се запознаем с техните силни и слаби страни. Имаме варианти, но е важно да се анализираме възможностите на настоящия състав. Георги Минчев е в нашия радар. Гледаме и други български футболисти, защото това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите. Много скоро ще представим нови играчи", каза Стипич.

Все още няма яснота около бъдещето на национална Иван Турицов, който има договор до края на месеца.

"Иван Турицов е все още в ЦСКА. Той е желан от други клубове. Понякога човек има нужда да си изчисти главата, за да вземе най-доброто решение", каза хърватският спец.

Стипич е уверен, че ще намери правилния път за развитието на отбора.

"Трябва да вървим крачка по крачка, да изградим една здрава основа, с която да можем да побеждаваме. Всеки гол, всяка победа e важна, защото вдига настроението при футболистите, феновете, медиите", каза треньорът.

"Всичко започва от мен като треньор и нещата зависят от мен. Трябва да убедя футболистите в моите виждания. Трябва да се концентрираме върху работата, да изпълняваме целите си, да вървим към тях, не искам да търся извинения, че няма да играем на нашия стадион. Вече 18 години съм във футбола и никой клуб не е перфектен. Щастлив съм, че съм тук, знам как да работя, да намеря правилния път, за да се справим с всички препятствия, които ще срещнем", допълни Стипич.

Норвежкият полузащитник Джонатан Линдсет разкри първите си впечатления от Стипич и говори за амбициите си за предстоящата кампания.

"Готвим се вече от седмица. Треньорът пристигна с голямо желание и енергия и вярвам, че ще работим добре с него. Сега сме се концентрирали върху физическата подготовка. В Банско ще наблегнем повече върху тактическите занимания. Чувствам се много добре, в добра форма и тепърва ще навлизам в още по-добра", каза Линдсет.

"Чакаме с нетърпение да започне новият сезон. Всички знаем как завърши миналият и не сме доволни. Надявам се с новия треньор нещата да се променят. Знаем, че ни чака много работа. Лично аз искам да покажа най-доброто от себе си. Да се подобря във всяко едно отношение и да помогна на отбора да печели", добави треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски: Спасители на България не трябват, видяхме докъде стигнахме
Пеевски: Спасители на България не трябват, видяхме докъде стигнахме
Тежко остава състоянието на 9-годишното дете, блъснато късно снощи в Русе
Тежко остава състоянието на 9-годишното дете, блъснато късно снощи в Русе