НОВИНИ

Стивън Джерард забрани определени храни и напитки за играчите си

Стивън Джерард
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:24, 24.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард реши да се погрижи за менюто на своите футболисти. Новият треньор е забранил редица продукти от столовата.

Според информациите в английските медии Стивън Джерард е премахнал газираните напитки, сосове, пудинги и горещ шоколад. Това са част от изкушенията, с които трябва да се простят футболистите на тима от Бирмингам.

Той пое поста в Астън Вила след Дийн Смит, който беше освободен по-рано през ноември. Джерард трябваше да напусне работата си в Рейнджърс, за да приеме новото предизвикателство. В първия си мач той записа късна победа над Брайтън във Висшата лига в събота.

Подобни изисквания към менюто на играчите мениджърът е имал и в предишния си клуб. То е разработено заедно с отдела за спортни науки на Астън Вила, като „вредните“ напитки и храни са забранени заради т.нар. „празни калории“.

Кетчупът, майонезата и други сосове са забранени, но на футболистите може да бъдат разрешени понякога определени десерти, за да увеличат запасите от въглехидрати в деня преди мачове.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всичко за ваксините и ваксинацията - от днес на специален телефон
Всичко за ваксините и ваксинацията - от днес на специален телефон
Шеста трансплантация на черен дроб във ВМА от началото на годината
Шеста трансплантация на черен дроб във ВМА от началото на годината