НОВИНИ

Стойчо Младенов: ЦСКА няма класа, не може да говорим за титла

стойчо младенов цска класа говорим титла
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 12.03.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе разочарован от равенството, което тимът му допусна при домакинството на последния в класирането Царско село. На стадион "Българска армия" двата тима завършиха наравно 0:0.

Специалистът отдаде незадоволителния резултат на липсата на класа и отписа ЦСКА от борбата за шампионската титла.

"Играхме много, много под нивото си. Може би това е най-слабият мач на ЦСКА, откакто аз съм треньор на отбора. Царско село е отбор, който задължително трябваше да победим, а той ни затрудни максимално. Успяха да ни парират силните неща, които правим по принцип. Бяхме безидейни, липсва ни креативността – това е основният ни проблем, откакто се завърнах на "Армията". Когато сме непостоянни, не може да говорим за титла", започна Младенов.

Той допълни, че избраниците му не са подценили "царете", но липсата на индивидуална класа е попречило на "армейците" да се поздравят с трите точки днес.

"Пред Бисмарк се откри една 100-процентова ситуация, която той пропусна да реализира, но ако присъстваше индивидуалната класа, днес щяхме да победим. Именно индивидуалната класа помогна на Лудогорец да победи във Враца, а при нас я нямаше днес. Отбор, който има амбициите за първото място не може да подценява никого. Ние нямаме кой знае каква класа, за да подценяваме даден противник", сподели наставникът.

Младенов допълни, че задълженията, които клубът трябваше спешно да изплати, са попречили за привличането на исканите от него нови футболисти.

"Това, което се случва всяка една година в ЦСКА ще се промени с привличането на класни играчи и със себераздаване на терена. Аз знам какво ни липсва, но задълженията, които трябваше да покрием, ни попречиха да привлечем нужните играчи. През летния трансферен прозорец трябва да привлечем футболисти, които да разчупят играта в средата на терена", добави старши-треньорът на ЦСКА.

Младенов допълни, че той поема вината за днешния домакински провал.

"Аз ръководя отбора и аз съм виновен за днешния резултат. Ще си направим изводите, но играчите, които искам, трябва да се вземат на всяка цена. За да станем шампиони, трябва да имаме качество. Не може да разчитаме на един креативен халф в лицето на Греъм Кери", завърши Стойчо Младенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев остава в очакване на щурм на руската армия
Киев остава в очакване на щурм на руската армия
България може да настани 40 000 бежанци от Украйна в хотели (ОБЗОР)
България може да настани 40 000 бежанци от Украйна в хотели (ОБЗОР)