НОВИНИ

Стойчо Младенов няма да води ЦСКА, двама ще бъдат тествани срещу Стал

стойчо младенов води цска двама бъдат тествани стал
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 21.01.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов няма да води отбора в първата зимна контрола от подготовката на тима. Наставникът в момента е под лекарско наблюдение заради здравословно неразположение и проява на симптоми на вирусна инфекция.

Въпреки това треньорът контролира целия тренировъчен процес, но и съвестно спазва указанията на медиците, както и превантивните мерки за безопасност. Когато се възстанови напълно, той ще заеме обичайното си място на скамейката, съобщават от клуба.

Днес от 15:00 часа българско време ЦСКА излиза срещу полския Стал (Миелец), а проверката ще се играе на терена на комплекс "Gold City" в Алания, където тимът от две седмици е на подготовка.

Възможност да демонстрират своя потенциал и да впечатлят треньорския щаб ще имат и двама каращи пробен период играчи - левият бек Алексис Коли и изявяващия се като плеймейкър холандец Мохамед Осман.

Асистентите на Стойчо Младенов ще има богат избор за формирането на състава, тъй като разполагат с разширена група футболисти за подготовка в Турция. Очаква се треньорският щаб да даде шанс за изява на възможно най-много състезатели.

Участие твърдо няма да вземат играчи с леки здравословни оплаквания и такива, които имат да наваксват изоставането си в подготовката като Томас Лам, Йоан Баи и Греъм Кери, а по всяка вероятност и новото попълнение Маурисио Гарсес.

Първи игрови минути след възстановяването си от операция ще получи холандецът Мено Кох.

Съперникът на „червените“ заема на полусезона 8-мо място в полската „Екстракласа“. През зимата на 2021 година двата тима завършиха 0:0 в същия турски курорт. В ариергарда на Стал личи името на бившия капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски. Не е изключено по време на спаринга бранителят да се изправи в сблъсък срещу по-малкия си брат Георги, който отскоро е част от представителния отбор на българския клуб.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутати и експерти дискутираха проектозакона за защита от домашно насилие
Депутати и експерти дискутираха проектозакона за защита от домашно насилие
Фалшив сигнал за бомба спря за кратко движението по Дунав мост към България
Фалшив сигнал за бомба спря за кратко движението по Дунав мост към България