НОВИНИ

Стойчо Младенов посочи "армейския дух" като виновник за успеха

стойчо младенов бяхме мудни шансовете остават
bnt avatar logo
от БНТ
23:23, 26.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не успя да скрие радостта си след класирането на неговия тим за групите на Лигата на конференциите.

"Армейците" направиха пълен обрат. Тимът успя да заличи изоставане от 0:2 след първия мач с Виктория Пилзен като гост, за да победи с 3:0 на Националния стадион "Васил Левски" след продължения.

Успехът осигури европейски вечери на "червените" поне до Нова година.

След мача Стойчо Младенов определи "армейския дух" като ключов за победата.

„Момчетата показаха армейския дух - характер на победител. Те го показаха през всичките 120 минути. Благодаря на момчетата. Иска ми се така да е всеки мач, да има себераздаване и тактическа дисциплина“, сподели Стойчо Младенов.

„Моето притеснение идваше от факта, че нямаме дълбочина в състава. Принуди се Ахмедов да играе като крило, но се справи. Като изгониха Кайседо, бяхме принудени да ползваме друга схема. Затворихме противника. След като отбелязахме втори гол, 12-ият играч (феновете - бел. ред.) помогна да отбора да се вдигне и да вкараме трети гол", каза още наставникът, който благодари на привържениците за сърцатата подкрепа в мача в София.

„Всички показаха голям характер на победители. Армейският дух се завърна. С подкрепата на феновете ще изграждаме с нови попълнения, от които имаме нужда. Всяка една точка за нас в групите ще е успех. Вече казах, че имам на разположение две години, за да изградим отбор, който ЦСКА заслужава. Имаме основата, видяхте. Мисля си, че ще успеем“, добави още Стойчо Младенов след успеха над Виктория Пилзен.

Жребият за груповата фаза на Лигата на конференциите ще се тегли в петък, 27 август, от 14.30 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юношите по футбол с убедителна победа на турнир в Украйна
Юношите по футбол с убедителна победа на турнир в Украйна
Комисията за контрол над службите прие на първо четене промените в Закона за НСО
Комисията за контрол над службите прие на първо четене промените в Закона за НСО