НОВИНИ

Стойчо Младенов: Ще се справим по-добре отколкото в Рим

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 08.12.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов вярва, че отборът му ще постигне по-добър резултат срещу Рома, в сравнение с предходната среща между двата тима в Рим. "Червените" ще премерят сили срещу възпитаниците на Жозе Моуриньо в мач от последния кръг на груповата фаза на Лига Европа.

На пресконференцията преди сблъсъка треньорът говори за състава, който ще се изправи срещу "римските вълци" и за важността на феновете по трибуните. Греъм Кери и Федерико Варела ще отсъстват за двубоя.

"Имаме нужда точно от креативните халфове, които отсъстват, но ще сглобим състав, с който да се противопоставим на Рома. В игрови план се представихме добре в турнира, като резултати не бяхме добре. Вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим. Отборът трябва да се подкрепя от първата до последната минута. Когато 12-ият играч е тук, ние сме изключително силни. Присъствието на феновете може да ни помогне", смята старши треньорът.

Бившият футболист на клуба сподели впечатленията си от работата на Жозе Моуриньо в Рома и очакванията за неговото бъдеще в клуба.

"Италия не е България, там хората не реагират емоционално и на момента. Моуриньо е изключително голямо име, за мен е най-добрият треньор в света, сигурен съм, че ще му се даде време в Рома. Той е професионалист, изпипва всичко до най-малките детайли. Извън стадиона е коректен, човечен, знам го от личен опит", уверява Стойчо Младенов.

В края на пресконференцията специалистът коментира и отношението на административните органи в страната към клуба.

"Не успяха да ни затрият, благодарение на сегашния собственик - Гриша Ганчев. На Ботев и Локомотив имат дават достатъчно за два пирона да забият, на нас не дават, ние и не искаме. Просто да не ни се пречи! Дано новото правителство, което трябва да се сформира, промени това. В София на три от четирите отбора не се е помагало нито веднъж. Неправдата е голяма", категоричен бе той.

Мачът между ЦСКА и Рома е в четвъртък (9 декември) от 19.45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лазаров започна убедително на "Чалънджър" в Анталия
Лазаров започна убедително на "Чалънджър" в Анталия
Станислав Генчев: Възможностите ни не отговарят на представянето
Станислав Генчев: Възможностите ни не отговарят на представянето