НОВИНИ

Стойчо Младенов: Желанието ни е да станем шампиони, защото сме максималисти

стойчо младенов изкачваме стълбичката възходящо показателно работата клуба
bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 06.08.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов е категоричен, че клубът е способен да стане шампион, предвид оптималните планове на ръководството.

В интервю за предаването "Арена спорт" бившият футболен национал даде оценката си на работата в столичния клуб.

"По-големият опит на противникът надделя, особено във втория мач. Противникът имаше предимство. Във всеки следващ мач отборът ни стои по-добре. Отборът ни се адаптира. Стараем се, но не искаме да се изхвърляме и да създаваме напрежение. Желанието ни е да станем шампиони, защото сме максималисти. Изкачваме стълбичката, което е показателно за работата в клуба. Навсякъде играем за победа. Стремим се да побеждаваме във всеки мач. Затова играем офанзивно и се стремим да доминираме на терена", каза той.

Бившият национален селекционер смята, че старши треньорът на "червените" Атанас Рибарски успешно се учи от грешките си.

"Вижданията на футбола на Атанас Рибарски са добри. Стреми се да бъде положителен в офанзивен план, което е прекрасно. Ние имаме оперативни, в които всеки си казва мнението. Няма скрито-покрито. Негово право е кои от думите ми да приеме и кои не. Той си има собствена философия и си отстоява мнението. Допускат се грешки, но треньорите израстват от грешките си", добави той.

Бившият футболист и играч на ЦСКА разкри, че мнението му за ЦСКА е позитивно и че е запазил добри отношения с хората в клуба.

"С всички максималисти, като Цветомир Найденов, се работи трудно. Изисква се максимума от всички, най-вече от първия отбор. Изискванията са едни и същи - победа и само победа. Отношението ми към другия отбор с име ЦСКА е само позитивно. Почти с всички си запазих добрите и приятелски отношения. Много хора бяха недоволни, но никой няма право да ми се сърди за преминаването ми тук", заяви той.

Стойчо Младенов коментира съдийството и подмладяването в българския футбол.

"До болка съм запознат с процеса за съдийството. Нищо не се е променило. Повечето клубове упражняват натиск върху съдиите. Ние може би сме единственият клуб, който държи на феърплея. Клуб, който иска бързи успехи, рядко разчита на млад талант. Ние налагаме млади състезатели. Въпреки грешките им, ние не се отказахме от тях. Подмладяването на националния отбор е едно изтъркано клише. Трябва да играят тези, които са в най-добра спортна форма в момента. Класирането на България на голям спортен форум е трудна мисия", допълни той.

Стойчо Младенов коментира и представянето на отбори като Лудогорец и Левски. Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 са вече жертвите на свлачището в Грузия
17 са вече жертвите на свлачището в Грузия
Руски удари в Купянск, Украйна атакува Донецка област
Руски удари в Купянск, Украйна атакува Донецка област