НОВИНИ

Разследващите: Убийството на двама души в Лозен е извършено по особено жесток и хладнокръвен начин

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:39, 06.08.2023
5137
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Обвинения за две убийства са повдигнати на Чавдар Бояджиев. Той беше задържан заради намерените тела на 18-годишно момиче и 27-годишен мъж близо да софийското село Лозен. Мотивът и за двете убийства са финансови отношения между Бояджиев и жертвите. Заради разследването на извършено от задържания убийство в началото на април миналата година бяха поискани оставките на районния прокурор на София и на началника на столичното 8-о районно.

Вижте и още във видеото.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира за случая от Лозен, че първо е убита ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Около 4 часа по-късно е извършено второто убийство - жертвата е мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви Живко Коцев.

По думите му задържаният за деянието е направил пълни самопризнания.

Чавдар Бояджиев е задържан на входа на Айтос, у него е открито огнестрелното оръжие - пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите, заяви Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления" против личността в ГДНП.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но тогава е освободен с мярка подписка. В момента делото е в производство, то е стартирало в сектор "Разследване" към 8-о РУ, но е прехвърлено към отдел "Разследване" към СДВР. Откриваме сериозни пропуски по разследването, снели сме доверието от 8-о РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител, заяви Коцев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Живков: Набираме скорост на световното първенство
Мирослав Живков: Набираме скорост на световното първенство
ЦСКА ще измива срама от Сепси срещу Славия, Левски гостува на „Лаута“
ЦСКА ще измива срама от Сепси срещу Славия, Левски гостува на „Лаута“