НОВИНИ

Какъв е мотивът за двете убийства в Лозен?

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:27, 05.08.2023 (обновена)
11674
Чете се за: 05:45 мин.
У нас
Слушай новината

18-годишно момиче и 27-годишен мъж са жертвите на две убийства край София. Двама са били простреляни от техен приятел, който беше задържан край Бургас.

Според разследващите задържаният мъж е имал интимна връзка с 18-годишното момиче. Една от версиите е, че се е стигнало до убийството след спречкване между двамата заради пари. Една от работните версии на обвинението е, че след това 34-годишният мъж е поискал пари на заем от свой приятел, за да избяга в чужбина, но получил отказ. Така се стигнало и до второто.

Пистолетът, с който са извършени двете убийства според разследващите, е бил на бащата на настоящата му приятелка, който е бивш полицай и в момента работи в охранителна фирма. Заподозреният е откраднал оръжието, което е било съхранявано в нощно шкафче.

Задържаният за двете убийства е разследван за смъртта на друга жена миналата година, с която той също е бил в интимни отношения. Според експертизите жената е била удушена. Оказва се, че разследването все още не е приключило. Информацията беше потвърдена и от местни хора, които също знаят за този случай. Според източници на БНТ тогава той сам е извикал полиция и е направил самопризнания.

Женското убийство потресе жителите на Лозен. След 18 часа те се събраха на мирен протест пред общината, за да поискат справедливост. Тук дойдоха много млади хора, за да поднесат цветя в памет на убитото момиче.

Вижте още в прякото включване на Тихомир Игнатов.

Рано тази сутрин разследващите намират трупа на 18-годишно момиче, обявено за издирване, изхвърлен в покрайнините на село Лозен.

"Току-що мина една полицейска кола. Друго нищо не съм видяла", разказа пред БНТ Събка Николова.

Малко след това наблизо е открит вторият труп на 27-годишен млад мъж, изхвърлен край изоставен път до АМ "Тракия".

Двойно убийство край софийското село Лозен, има задържан

По данни на МВР заподозреният за убийството е бил задържан между Айтос и Бургас. Той е на 34 години и по непотвърдена информация сам е насочил полицията къде се намират двете тела. В него е открит и боен пистолет.

"До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата", заявиха от прокуратурата.

Оказва се, че заподозреният и жертвите са били приятели, и тримата от село Лозен, разказа по телефона Димитър Неделчев, който е близък на убития мъж. За последно го видял на 3 август. Затова започнал да го издирва през социалните мрежи.

"Чавдар, който е заподозреният, по негови думи го е закарал до "Дружба" и го е оставил там. Какъв е мотивът, каква е причината нямам никаква представа. Предишният ден аз, Чавдар и Иво бяхме заедно цял ден без никакви проблеми, без конфликти, без дължене на пари. Нямам представа какво се е случило", заяви Димитър Неделчев.

Според неофициална информация на БНТ обаче заподозреният е дължал пари на жертвата. Димитър разказва, че Чавдар е работил като охранител и не е проявявал агресия към околните. Той изключва убийството да е провокирано от ревност.

"Чавдар си има някаква връзка с момичето. Иво с момичето са просто познати. Той не поддържа никакъв контакт. Даже Иво си има приятелка. През деня на алеята е бил заедно с нея", допълни Димитър Неделчев.

Задържаният Чавдар Бояджиев е съсед на кмета на Лозен.

"Силно бях изненадан и много притеснен. Съжалявам, съболезнования на роднините. Нямам сигнали лично срещу него, нито срещу другите двама", заяви пред БНТ Георги Младенов, кмет на село Лозен.

Според източници на "По света и у нас" 34-годишният мъж има висящо дело за убийство по непредпазливост на предишната си приятелка. Пуснат е с мярка подписка от Софийския районен съд.

"Имаше някаква проява преди 2 години. Докъде е стигнало следствието не мога да кажа", каза още Георги Младенов, кмет на село Лозен.

Според източници от разследването задържаният мъж е познат на полицията заради криминални прояви.

По темата работят: Тихомир Игнатов и Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марк Христов загуби първата си схватка на "Мастърс" турнира по джудо в Будапеща
Марк Христов загуби първата си схватка на "Мастърс" турнира по джудо в Будапеща
Протест пред кметството на Лозен след двете убийства(СНИМКИ)
Протест пред кметството на Лозен след двете убийства(СНИМКИ)