НОВИНИ

Стойчо Стоев: Локомотив Сф е моят роден клуб, ще налагам атакуващия футбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:35, 14.06.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
стойчо стоев локомотив моят роден клуб налагам атакуващия футбол
Слушай новината

Стойчо Стоев беше официално представен като нов старши треньор на Локомотив София и днес изведе група от 13 футболисти за първа тренировка от подготовката за новия сезон.

Пред медиите 60-годишният специалист сподели, че за него е много сантиментално да застане начело именно на своя роден клуб.

Стоев, който има зад гърба си две шампионски титли като наставник на Лудогорец, увери, че под негово ръководство "железничарите" ще играят атакуващ футбол, а самият той ще се стреми отборът да постигне постоянство в играта си.

"Когато видях, че ме търсят от Локомотив, знаех защо ми се обаждат. Това е моят роден клуб. Бил съм треньор на много отбори, но никога на Локомотив. За мен това е сантиментален момент. В нито един момент не съм спрял да следя какво се случва в българския футбол. Имам свои канали в Европа и по тях научавам как се развива футболът. Мога да ви уверя, че в Локомотив няма да се тренира по начина, по който това ставаше в Лудогорец, тъй като играта се развива. Това, на което ще наблегна, е атакуващият футбол. Това са моите виждания за играта. Такъв ще бъде Локомотив, както по времето, когато аз играех за него. Ще се опитваме да доминираме, поне срещу повечето отбори. Искам да изградим постоянство в представянето си, защото това означава, че имаме класа", сподели новият треньор на Локомотив София

"Всеки един добър футболист е добре дошъл. Без значение българин или чужденец. Важно е да ни свърши работа", добави Стойчо Стоев.

По време на неговото представяне стана ясно, че в щаба на специалиста влизат Ивайло Захариев, който ще съчетава функциите на анализатор и помощник-треньор, както и Владимир Манолков ще бъде треньор на вратарите. "Червено-черните" обаче все още са в търсене на кондиционен треньор.

В хода на подготовката си за новия сезон "железничарите" ще изиграят контролни срещи с тимовете на Марек Дупница, Беласица Петрич, Арда Кърджали и Спортист Своге, като не е изключено да има и други проверки.

Междувременно изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков увери днес, че отборът на Локомотив София е "финансово обезпечен" и допълни, че президентът Иван Василев не присъства на първата тренировка заради лошото отношение към него от страна на феновете на тима.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областните управители остават на работа засега
Областните управители остават на работа засега
Маркъс Рашфорд поздрави градския съперник Сити за требъла
Маркъс Рашфорд поздрави градския съперник Сити за требъла