НОВИНИ

Стойка Кръстева загря за Олимпиадата с титлата от Държавното първенство по бокс

стойка кръстева загря олимпиадата титлата държавното първенство бокс
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 02.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Стойка Кръстева от Локомотив София спечели титлата в категория до 51 килограма на проведеното в Ботевград Държавно лично първенство по бокс за жени и девойки.

Двукратната европейска шампионка ликува със златния медал, след като на финала победи Ерика Станоева от Ладимекс. Турнирът бе част от подготовката на Стойка за Олимпийските игри в Токио, които стартират на 23 юли.

С най-много титли при жените се поздравиха от БК Русе. От тима излъчиха две шампионки, в лицето на Габриела Димитрова (54 кг) и Анна Мария Дялова (64 кг). С един златен и един бронзов медал се поздравиха от Балкан. Злато спечели Десислава Костадинова (60 кг), а бронз грабна Стефани Минчева (64 кг).

При девойките Локомотив София е с две шампионки. Титли за „железничарите” спечелиха Румяна Александрова (54 кг) и Татяна Любенова (69 кг). Дилиана Петрова (46 кг) от Локомотив Горна Оряховица пък показа завидни умения и бе наградена лично от президента на БФ Бокс Красимир Инински. В клуба се поздравиха и с две бронзови отличия в лицето на Ванеса Асенова (54 кг) и Дария Донева (48 кг).

Участие в Държавното първенство за жени и девойки взеха общо 61 момичета. Те успяха да предложат качествени и равностойни двубои, като домакините от Ботевград отново направиха отлична организация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КС: Машинното гласуване не е противоконституционно
КС: Машинното гласуване не е противоконституционно
МОН обсъжда проекта за Национална карта на висшето образование
МОН обсъжда проекта за Национална карта на висшето образование