НОВИНИ

Стоилов: Свършихме добра работа, искам Левски в евротурнирите

Станимир Стоилов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:10, 06.02.2022
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде своята цялостна оценка за подготовката, изиграните контролни срещи и адаптацията на новите попълнения в интервю за клубната телевизия.

Той сподели мнението си в края на зимния лагер на "сините" в Белек, Турция. Наставникът сподели своето мнение за единството между клуб и привърженици, поредното доказателство за което са големият брой закупени виртуални билети по време на зимния лагер.

„Футболът се играе с глава и мислене. Всичко зависи от това, как мислиш, как вземаш решения, защото над 90% от футболистите в света притежават футболни качества и цял живот играят футбол. Който мисли по-правилно и взема по-бързо решения на терена, той е по-добрият отбор или футболист”, каза Стоилов.

„С оглед на ситуациите в тренировките – хладното време и дъждовете, не можехме много да оставаме на терена и да работим повече индивидуално и за статични положения. Това са неща, които ще опитаме да отработим в София или когато се подобри времето, защото смятам, че българското първенство ще започне да се играе след 10-и април. Дотогава всеки път ги повтарям, но няма да се уморя да го правя, климатичните условия ще отговарят на 1-2 места в България. Всичко друго ще бъде смесица между футбол и хокей на лед с тези замръзнали и лоши терени. Трябва да помислим за вариант с по-късно започване на първенството и с непрекъснат цикъл на игра – примерно юни и юли“, каза още наставникът.

„Първо искам да подобрим единството. Да закрепим доверието един към друг. Това ще стане с работа от клуба и отбора, защото привържениците никога не са напускали Левски. Отбор и клуб трябва да подобрим представянето си, апелите си, откритостта към хората. Много е важно и клубът, и играчите да даваме истински и позитивни сигнали на хората“, допълни Станимир Стоилов.

"Очаквам да използваме преходния период, за да стабилизираме клуба финансово, след това да наложим младите играчи, които имат потенциал. На този етап имаме комплектован състав. В линията на защитата има достатъчно конкуренция, даже имаме твърде много играчи на някои позиции. Задължително трябва да погледнем играта във фаза атака, където все още имаме сериозно затруднения. Създаваме положения, но трябва да подобрим точността на финалното подаване и завършването", допълни треньорът на Левски.

"Лагерът беше използва много добре като бизнес проект - бяха продадени телевизионните права за мачовете и бяха продадени виртуални билети. Това показва, че когато се мисли и работи, можем да прави добър футболен бизнес. Ние имаме нужда в момента изцяло от подкрепата на феновете във всяко едно естество. Вече няма модел "бащица", има модел Левски да стане бизнес футболен клуб. Направихме обединение между всички левскари в България", каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кражба от мюфтийството в Разград
Кражба от мюфтийството в Разград
Слънчево до края на деня
Слънчево до края на деня