НОВИНИ

Столичната полиция издирва участниците в мелето на "Армията"

столичната полиция издирва участниците мелето армията
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 01.11.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Слушай новината

СДВР излезе с официална позиция на своята Фейсбук страница относно размириците преди сблъсъка между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) от 13-ия кръг на футболното ни първенство.

На стадион "Българска армия" представители на двете агитки започнаха да се замерят с предмети и да чупят седалките по трибуните.

Ето изявлението на Столичната полиция:

„С навременна и адекватна намеса столични полицаи предотвратиха разрастване на напрежение преди започването на футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА – София“ и ПФК „Локомотив“ Пловдив.

На 31.10.2021 г. малко след 16.25 часа на стадион „Българска армия“ възниква напрежение между привърженици на двата отбора, което в последствие прераства във физическа саморазправа.

По искане на дежурния делегат на футболната среща и с цел възстановяване и опазване на реда се е наложила намеса на полицейски служители, които по същото време са обезпечавали сигурността в района около спортното съоръжение и не са имали ангажимент с вътрешната охрана.

След намесата на органите на реда до други инциденти не се е стигнало. Предприети са действия за установяване на самоличността на участниците в инцидента и съответни мерки спрямо тях“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агуеро остава в болницата
Агуеро остава в болницата
Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия
Президентът: Борбата срещу купуването на гласове изисква системни усилия