НОВИНИ

Страхотен Григор Димитров елиминира Даниил Медведев на Мастърс турнира в Париж

Димитров победи с 6:3, 6:7, 7:6 след два часа и 56 минути игра.

страхотен григор димитров елиминира даниил медведев мастърс турнира париж
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 01.11.2023
16886
Чете се за: 06:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров изигра страхотен мач и елиминира третия в световната ранглиста Даниил Медведев във втория кръг на Мастърс турнира от сериите 1000 в зала в Париж с награден фонд от 5,8 милиона евро.

Двамата играха един срещу друг във втора последователна седмица, след като спориха и на турнира във Виена, където победител в три сета тогава стана руснакът, но сега нашето момче показа характер и изигра един от най-класните си мачове от началото на сезона.

Димитров победи с 6:3, 6:7, 7:6 след два часа и 56 минути игра, за да запише шести успех над съперник от топ 10 тази година.

Това беше 9-ти мач между него и Медведев, като българинът записа трети успех над руснака.

Днешната среща започна по начин, много сходен от тази преди седмица. В първия сет Димитров контролираше играта изцяло и не остави никакви надежди на Медведев за спечелването му.

Българинът стартира с три поредни гейма на сметката си и макар Медведев да върна пробива и да намали до 2:3, веднага последва нов брейк в полза на 32-годишния Димитров. До края на сета двамата задържаха подаванията си и така бившият номер 3 в света поведе след 6:3. Голямата разлика между двамата дойде от броя на печелившите удари, които в първия сет бяха 13:2 в полза на Димитров.

Медведев обаче успя да стабилизира представянето си във втория сет. Руснакът бе първият, който стигна до пробив и поведе с 5:2 гейма.

В този момент в играта на българина настъпи нов подем и той стигна до изравняване за 5:5, като междувременно спаси и два последователни сетбола на свой сервис.

Изравняването на резултата изнерви Медведев и той започна да опитва да разруши ритъма на игра на съперника си. Руснакът би сервис, докато Димитров още не бе заел позиция за посрещане, което доведе до освирквания от страна на публиката. Медведев каза на съдията на стола, че при тези условия няма да играе и седна на скамейката. Чак след успокояването на публиката и след разговор с Димитров руснакът се съгласи да продължи играта.

В 12-ия гейм на втория сет се стигна до още четири сетбола, които Димитров отново отрази. При свое подаване той изосаваше с 0:40. Тогава обаче роденият в Хасково тенисист вкара няколко отлични сервиса, които му позволиха да се спаси и да форсира тайбрек.

До 5:4 в полза на Медведев играта вървеше точка за точка, но удар от бекхенд на Димитров прати топката в мрежата. Това даде още два шанса на съперника му да затвори втория сет и при първия от тях, той успя да го направи с минаващ удар по правата.

Загубата на втория сет обаче не повлия отрицателно на Димитров по никакъв начин. Българинът се върна към най-добрата си игра и постоянно поставяше под напрежение многократния финалист в турнирите от Големия шлем.

Българинът пропусна две точки за пробив във втория гейм, но в шестия достигна до още една възможност и този път успя да я реализира, за да поведе с 4:2 гейма.

Най-драматичните моменти в мача обаче тепърва предстояха. Димитров поведе с 40:15 на свой сервис при 5:3 гейма в негова полза, но пропусна четири мачбола и допусна да бъде пробит. Особено болезнен за българина бе третият мачбол, в който той загуби най-дългото разиграване в мача, което бе 47 удара.

При 6:5 гейма българинът пропусна още два мачбола, този път на сервис на руснака.

И тук обаче Димитров не беше сломен от завръщането на Медведев и след многоубедително представяне успя да затвори срещата от седмия си мачбол със 7:2 точки.

Димитров ще играе в третия кръг с 33-ия в света казахстанец Александър Бублик, който отстрани вчера Николас Джари.

Григор Димитров: Хубавото е, че на края успях да спечеля

Световният номер две Карлос Алкарас отпадна от турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Париж

Юго Умбер - последният френски мохикан на Мастърса в Париж

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж, убил сестра си в Омуртаг, иска свобода, съдът го остави в ареста
Мъж, убил сестра си в Омуртаг, иска свобода, съдът го остави в ареста
Отложиха делото за промяна на мярката на обвинения за нападението над Дебора от Стара Загора
Отложиха делото за промяна на мярката на обвинения за нападението над Дебора от Стара Загора