НОВИНИ

Стратегическа смяна в предизборния щаб на Тръмп

bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 16.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп назначи начело на кампанията си стратега Бил Степин, който работи за него още от изборите през 2016 г.

"С удоволствие обявявам назначението на Бил Степин като ръководител на предизборния ми щаб. Брад Паскал, който е до мен от дълго време и ръководи грандиозните ни дигитални стратегии и обработка на данни, ще остане в ролята на съветник", написа Тръмп в Туитър като допълни, че и двамата са част от историческата му победа през 2016 г. и се надява заедно да постигнат нова, в настоящите избори.

"Този път трябва да е много по –лесно , тъй като имаме задълбчени проучвания, икономиката се подобрява. Ваксините и лечението на коронавируса скоро ще са факт, а американците искат безопасни улици и квартали", допълва Тръмп.

Това, което предизвика смяната на Паскал начело на кампанията, според американските медии, е катастрофалният митинг на Тръмп в Тулса /Оклахома/ на 20 юни, с изключително рехаво присъствие, въпреки че съветникът очакваше над милион души. На фона на обичайната многолюдна аудитория и тълпи с ентусиасти, събитието в Тулса показа невиждана досега слабост в кампанията на Тръмп.

Тръмп многократно вече е сменял ръководителя на кампанията си в рамките на няколко месеца през 2016 г.: през юни той освобождава Кори Левандовски, който беше заменен от осъдения тогава Пол Манафорт, заменен от Келиан Конуей, която довежда кампанията до Белия дом.

В действителност повечето анкети поставят Доналд Тръмп на около десет точки зад опонента му, бившият вицепрезидент Джо Байдън, който води в прогнозите за всички ключови щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 2 месеца удължиха ТЕЛК решенията, изтичащи при епидемията
С 2 месеца удължиха ТЕЛК решенията, изтичащи при епидемията
Балкан (Ботевград) се подсили с американски център
Балкан (Ботевград) се подсили с американски център