НОВИНИ

Стриктни графици за имунизации на децата в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 23.04.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Регионални

В Пловдив възстановиха имунизациите на децата след въвеждането на извънредното положение.

Приоритетно се работи с пациенти до година и 4 месеца. Графиците вече са уточнени, за да няма струпване на хора пред кабинетите.

В ДКЦ II в Пловдив от тази сутрин бяга възстановени детските консултации и задължителните имунизации. Там работят 32-ма общопрактикуващи лекари като за тяхната дейност от ръководството на поликлиниката са обособили две крила - на третия и на четвъртия етаж, за да няма засичане с други пациенти, които идват на прегледи. Записването се осъществява по телефона, за да бъдат спазени нормите за безопасност.

От ДКЦ II са осигурени т. нар. "зелен" коридор. Още с влизането родителите и техните деца са поети от охранител, който ги насочва в асансьор, който е специално отделен само за майките, бащите и техните деца, които идват на преглед.

Два дни в седмицата ще се извършват прегледите.

Д-р Валентина Костуркова - управител на ДКЦ II - Пловдив: Взехме решение всеки вторник и четвъртък да подсигуряваме коридор на родителите и на техните деца, за да няма съответно смесване на потоците.

Йоана Иванова - родител: Днес ни е първият преглед, прегледаха го, преслушаха го. Забелязвам, че още от долу в асансьора всичко е ограничено - за майки, за деца. Тук нямаше хора, докторката веднага ни прие, всичко беше наред.

Д-р Златка Лазарова - общопрактикуващ лекар: Преминаха първите пациенти, сравнително бързо се организирахме. Възможно е да се навакса и тук е момента да благодаря на щаба, че така реагира адекватно и това ще помогне и улесни работата ни.

Част от общопрактикувашите лекари освен малки пациенти имат и възрастни с хронични заболявания, които са били записани за дните вторник и четвъртък. Те вече са предупредени, че в тези дни няма да могат да бъдат прегледани и съответно имат нови часове за за прегледи.

С преимущество са децата до 7-годишна възраст, които трябва да бъдат имунизирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските зъболекари искат да бъдат тествани за коронавирус
Пловдивските зъболекари искат да бъдат тествани за коронавирус
Иван Гешев: Случилото се със Слави Ангелов е атентат срещу държавата
Иван Гешев: Случилото се със Слави Ангелов е атентат срещу държавата