Строги хигиенни мерки в Общинския приют във Варна

от БНТ
15:05, 31.03.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

При строги мерките срещу коронавируса работи Общинският приют във Варна. Помещенията се дезинфекцират многократно, а хората спазват социална дистанция. Храна и материали от първа необходимост в момента има достатъчно и на бездомните не се налага да напускат приюта.

В момента Общинският приют осигурява подслон и храна на над петдесет нуждаещи се. В помещенията се спазват строги мерки срещу разпространението на коронавируса.

Таня Василева - директор на Дирекция “Социални дейности“, Община Варна: Извършва четирикратна дезинфекция на всички санитарни възли, общи части, коридори, врати. Засилена лична хигиена на потребителите и на служителите. Забранен е достъпът на външни лица. Забранени са струпването на хора в приюта.

Служителите в приюта са запознати с плана за действие в случай че някой от настанените там се зарази с коронавируса.

Таня Василева - директор на Дирекция “Социални дейности“, Община Варна: Незабавно лицето се изолира. Изолират се и всички, които последно са били в контакт с него. Осигурени са самостоятелни стаи със самостоятелен санитарен възел, за да може да бъде извършена изолацията.

Затяга се и контролът по приема на нови хора, нуждаещи се от подслон и храна.

Таня Василева - директор на Дирекция “Социални дейности“, Община Варна: Винаги, когато дадено лице има нужда от подкрепа, то ще бъде настанено, след като му бъдат извършени предварително всички изследвания.

Приютът във Варна разполага с всички необходими хигиенни и дезинфекционни материали.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата препоръча на БАБХ да засили контрола върху обектите за търговия на дребно и заведенията за хранене
Прокуратурата препоръча на БАБХ да засили контрола върху обектите за търговия на дребно и заведенията за хранене
402-ма глобени за разходки в паркове и градинки
402-ма глобени за разходки в паркове и градинки