НОВИНИ

Строги противоепидемични мерки във военните училища за празниците

строги противоепидемични мерки военните училища празниците
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 16.04.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

С военно-приложни игри, спортни надпревари на открито, боядисване на великденски яйца, часове по самоподготовка и други активности преминават дните на великденските празници за курсантите от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“.

Всички мероприятия по отбелязването на Великден се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки, обявени от здравните власти, за недопускане разпространение на коронавирус COVID-19.

Курсанти от Факултет „Общовойскови“ на НВУ днес проведоха в района на университета във Велико Търново военно-приложно състезание на тема „Движение по азимут“.

В него се включиха десет отбора, съставени от курсанти от всички курсове и специализации на факултета. Заедно със съдиите и „противниковите“ групи, общо участие в надпреварата взеха близо 100 курсанти.

След старта, даден от началника на НВУ полковник Иван Маламов и преодоляване на различни препятствия, първите три отбора в крайното класиране получиха специална награда, осигурена от ръководството на военния университет. Всички участници в надпреварата бяха екипирани със средства за лична защита и средства за балистична защита.

Сценарият на военно-приложните игри бе със специален „великденски“ момент, а участието в тях допринася за изграждането на лидерски качества и бойно-приложни умения, необходими в процеса на подготовката на бъдещите офицери.

Вчера военно-приложни игри проведоха и курсанти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на НВУ „Васил Левски“ в района на университета в Шумен. В надпреварата участваха отбори, съставени от по 25 души от всички курсове и специализации на факултета.

Ръководствата на висшите военни училища осигуряват всички необходими грижи за запазване здравето на курсантите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима са ранени след две верижни катастрофи на АМ "Марица"
Петима са ранени след две верижни катастрофи на АМ "Марица"
НС излушва премиера Борисов за мерките срещу COVID-19
НС излушва премиера Борисов за мерките срещу COVID-19