НОВИНИ

Студенти и стажант-лекари от МУ-Пловдив стават доброволци в COVID отделенията

студенти стажант лекари медицинския университет пловдив стават доброволци covid отделенията
bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 02.12.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Близо 30 студенти по медицина и стажант -лекари са заявили желание да се включат като доброволци в COVID отделенията на болниците в Пловдив и областта. Това стана ясно след проведената среща между областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева и Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.

"Искрено им благодаря. В сложната и динамична ситуация много лечебни заведения вече отправиха призив за набирането на доброволци. От Областния щаб ще помогнем да се улесни процедурата по кандидатстване в съответна болница и при договаряне на условията. Много важно е всеки един доброволец да бъде информиран както за задълженията си, така и за възнаграждението, което ще получава, каза областният управител.

1000 лв. допълнително и за студентите по медицина, доброволци на първа линия

Йолин Дончева посочи, че до момента интересът е по-голям сред студентите в по-долен курс. Всички обаче, се интересуват от конкретните условия, от това какво трябва да вършат като дейност, дали ще бъдат обучени допълнително, като повечето имат и определени предпочитания в коя болница да отидат.

Тя допълни, че една голяма част от колегите ѝ вече работят в УМБАЛ "Каспела" и МБАЛ "Свети Мина", като кампанията за набиране на доброволци продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата и КТ "Подкрепа" подписаха Меморандум за сътрудничество
Прокуратурата и КТ "Подкрепа" подписаха Меморандум за сътрудничество
Откритото първенство на Австралия по тенис ще започне на 8 февруари
Откритото първенство на Австралия по тенис ще започне на 8 февруари