НОВИНИ

Суперкомпютър предрече: Челси ще е шампион, Юнайтед извън топ 4

Челси Шампионска лига трофей
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 15.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Суперкомпютър прогнозира, че английският футболен клуб Брентфорд ще успее да победи шокиращо Манчестър Юнайтед за място в топ 4 на Висшата лига през този сезон.

Брентфорд, който спечели промоция за елита в края на миналия сезон, ще изостане само на 2 точки от третото място след сметките на машината на „Football Web Pages“.

Ливърпул ще си осигури второ място с 89 точки, докато Челси успешно ще детронира Манчестър Сити като шампион на Англия, според "предсказанието".

„Червените дяволи“ в момента се намират на четвърто в таблицата на Премиър лийг с еднакъв брой точки с третия Манчестър Сити. Петото място е за Евертън, а шестото за Брайтън.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер изостават само с 2 точки от лидера на Челси, но суперкомпютърът ги изключва от надпреварата както за титлата, така и за челната четворка.

Прогнозата на „Football Web Pages“ сочи, че Манчестър Юнайтед ще завърши пети в края на сезона със 70 точки. Със същия брой точки като тима на 6-ото място - Уест Хем.

Ако суперкомпютърът се окаже прав, „червените дяволи“ ще останат без зона Шампионска лига, от което ще спечели Брентфорд, който според предсказанието ще завърши четвърти в крайното класиране с впечатляващите 74 точки.

Според суперкомпютъра Челси ще загуби само един мач във Висшата лига и ще осигури солидни 99 точки по пътя към титлата.

Евертън и Брайтън завършват съответно на седмо и осмо място, докато Астън Вила ще остане на девето, а Уулвърхемптън си осигурява 10-ото място този сезон.

Не е известно дали закупуването на Нюкасъл ще доведе до парична инжекция в трансферния прозорец през януари, но „свраките“ ще избегнат изпадане от елита на Англия. Нюкасъл, който в момента е 19-и в таблицата, завършва 17-и в прогнозите на суперкомпютъра.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да проверим имаме ли опасни електроуреди в дома си?
Как да проверим имаме ли опасни електроуреди в дома си?
Тестовете за COVID-19 във Франция вече не са безплатни
Тестовете за COVID-19 във Франция вече не са безплатни