НОВИНИ

Суперсблъсък в Испания: Барселона – Реал Мадрид

суперсблъсък испания барселона ndash реал мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 24.10.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Истинско „Ел Класико“ ще прикове футболните фенове този следобед. От 17.15 часа Реал Мадрид гостува на Барселона в мач от испанското първенство, който ще се играе на „Ноу Камп“.

И докато каталунците изглежда се въртят в низходяща спирала, то „Белият балет“ върви устремено напред, а последният успех с 5:0 над Шахтьор Донецк вдъхва още по-голяма увереност на феновете.

Въпреки това, Барселона изостава само на две точки от своя най-голям съперник в таблицата и все още може да се бори за титлата. Треньорът Роналд Куман изглежда в позиция, която не е благоприятна, тъй като постоянно се говори за неговата смяна.

За много привърженици „Ел Класико“ изгуби от своя блясък, след като Лионел Меси няма да се появи на терена. Въпреки това, думите на треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти са показателни.

„Всички отбори се променят, но нас ни очаква страхотен мач. Имам същите чувства както когато Кристиано и Меси бяха на терена. Това е много специален мач. „Ел Класико“ ще го има без Меси, Кристиано и Рамос, а в бъдеще - и без тези, които ще играят в неделя“, сподели треньорът Карло Анчелоти.

Наставникът обаче няма нито една победа при петте си гостувания срещу Барселона във всички надпревари (2 равенства и 3 загуби).

Привържениците на домакините възлагат огромни очаквания на младия талант Ансу Фати, който се завърна ударно след дългото отсъствие заради контузия. За Барселона готов за игра е централният нападател Серхио Агуеро, който влезе от пейката в последните два мача.

В същото време нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема се намира в страхотна форма, след като записа 12 гола в 12 мача през сезона.

След дълго отсъствие в игра се завърна защитникът Ферлан Менди, но под въпрос са Дани Карвахал и Еден Азар. Гарет Бейл, Дани Себайос, Иско и Лука Йович със сигурност няма да играят на "Ноу Камп".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за пристигащите в Германия от България
Нови правила за пристигащите в Германия от България
Екологична жп линия свързва Лондон и Единбург
Екологична жп линия свързва Лондон и Единбург