НОВИНИ

Суперсблъсък в Лигата на нациите: Италия - Испания

италия испания евро 2020
bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 06.10.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Заключителната фаза от футболната Лига на нациите стартира тази вечер с истински мегасблъсък. Среща в Милано ще си дадат отборите на Италия и Испания.

Двубоят е с начален час 21.45 и ще се състои на „Сан Сиро“. Срещата можете да гледате по БНТ 3.

Италия е отборът във форма. 37 мача без загуба е може би най-важното нещо, което трябва да знаете за тима преди срещата. Никой в ​​историята не е успял да направи това, но Роберто Манчини, който се завърна в родината си, след като работи в Зенит Санкт Петербург, го стори.

Сега "Скуадра адзура" е в ролята на европейски шампиони и имат зад гърба си 28 победи и девет равенства.

Отборът на Луис Енрике загуби от италианския национален отбор с дузпи в полуфинала на последното Европейско, което се проведе през лятото на 2021 г. заради коронавируса.

„Изтрезняването“ на шампиона не позволи на играчите на Манчини да вземат пълния актив от точки в трите кръга на квалификациите за Световно първенство 2022, които отминаха. Но все пак са непобедими - през септември записаха равенство с България (1:1) и Швейцария (0:0), а след това победиха Литва (5:0).

Роберто Манчини няма да може да разчита на Чиро Имобиле заради травма, а другият липсващ в атаката е Андреа Белоти. Освен това двама играчи на Аталанта получиха контузии - защитникът Рафаел Толой и халфът Матео Песина.

Въпреки че всички повтарят, че този национален отбор на Испания не е същият като онзи, който покоряваше всичко преди няколко години, все пак това е един добър състав. Ако вземем за отправна точка 37-те мача без поражение за Италия, то Испания има само четири загуби в този период.

Във всеки отбор идва момент, в който трябва да се сменят поколенията. Донякъде това е ролята на Луис Енрике. На Евро 2020 испанците, макар и не без затруднения, стигнаха до полуфинала, където загубиха с дузпи от бъдещите шампиони от Италия.

В квалификационния турнир за Мондиал 2022 испанците са лидери в своята група. Но досега само Грузия и Косово бяха победени, по два пъти. В домакинската среща записаха равенство с Гърция (1:1), а като гост на Швеция отборът претърпя поражение (1:2).

Основният проблем на Испания преди мача с Италия е впечатляващият списък с контузени играчи. Лазаретът е по-претъпкан от този на противника. Сред липсващите са Алваро Мората, Жорди Алба, Дани Олмо, Морено, Педри, Тиаго Алкантара.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тяло на мъж във водоем край Сливен, задържан е синът му
Откриха тяло на мъж във водоем край Сливен, задържан е синът му
Жителите на Световрачене излязоха на протест срещу пускането от ареста на рецидивист
Жителите на Световрачене излязоха на протест срещу пускането от ареста на рецидивист