НОВИНИ

Сутрините остават студени, но започва затопляне

сутрините остават студени започва затопляне
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 21.04.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Сутринта ще е студено, в западната половина от страната с условия за слани. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по-високи по морския бряг, в София около минус 2°.

От югозапад облачността ще се увеличава, над Западна България до предимно значителна, но валежи са малко вероятни. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър и с него ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, в София около 14 градуса.

Над планините, след временното изясняване през нощта, през деня облачността ще се увеличи и над масивите от западната половина от страната ще е предимно значителна. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, след обяд ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат и максималните на въздуха ще бъдат между 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
609 са новите случаи на коронавирус за денонощието
609 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Две пропуснати дузпи на Бензема не попречиха на Реал да победи Осасуна
Две пропуснати дузпи на Бензема не попречиха на Реал да победи Осасуна