НОВИНИ

Светият Синод: На архимандрит Дионисий е наложена забрана за извършване на богослужение

светият синод архимандрит дионисий наложена забрана извършване богослужение
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 01.04.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Светият Синод се разграничи от поведението на архимандрит Дионисий. В отговор на запитване от Синода казват, че още през 2017 година му е наложена забрана за извършване на богослужение. От църквата допълват, че Архимандрит Дионисий не е и не може да бъде изразител на становища на Българската православна църква.

“На архимандрит Дионисий е наложена забрана за извършване на богослужение и той не може да бъде изразител на становища на Българската православна църква. Освен това срещу него е започната и църковно-наказателна съдебна процедура за извършени тежки провинения”. Това се казва в писмо на Светия Синод.

„Въпреки наложеното му през 2017 г. наказание, архимандрит Дионисий продължава и до днес със своите клеветнически твърдения да проявява публично грубо и непочтително отношение към Българския патриарх и към Светия Синод, да хули в своите политически „проповеди“ и медийни изяви българските архиереи и да служи по този начин за съблaзън на народа Божи“, се казва още в писмото на Светия Синод.

Цялата позиция на Светия Синод може да прочетете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завършен е един от трите лота на АМ "Европа" до Калотина
Завършен е един от трите лота на АМ "Европа" до Калотина
Как ще гласуват карантинираните
Как ще гласуват карантинираните