НОВИНИ

Светкавичен гол помогна на Милан да победи Аталанта

Милан
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:48, 03.10.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Милан победи Аталанта с 3:2 в мач от седмия кръг на Серия А. Давиде Калабрия се разписа след само 28 секунди игра, а Сандро Тонали и Рафаел Леао също бяха точни за "росонерите". В последните 10 минути на мача Дуван Сапата и бившият футболист на Милан Марио Пашалич се разписаха за домакините, но не успяха да стигнат до равенство.

“Росонерите” изненадаха своя опонент още в 28-ата секунда, когато Давиде Калабрия даде преднина на своя тим. Защитникът бе изведен сам срещу вратаря, но първият му удар бе избит. При добавката бранителят не сгреши за 1:0.

В 42-ата минута Сандро Тонали удвои преднината на гостите. Той стреля в долния десен ъгъл на вратата и направи резултата 2:0.

След паузата възпитаниците на Стефано Пиоли продължиха да нападат и стигнаха до трето попадение, което реши развоя на срещата. Рафаел Леао направи резултата 3:0 след шут в горния десен ъгъл на вратата.

В 86-ата минута Дуван Сапата върна едно попадение за домакините от дузпа.

В добавеното време на мача Марио Пашалич се разписа за 2:3, но след попадението съдията даде финалния съдийски сигнал и Аталанта не успя да измъкне точка от срещата

Милан е втори в класирането с актив от 19 точки, само на 2 точки от лидера Наполи. Аталанта е на 8-ата позиция с 11 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време в началото на седмицата
Слънчево време в началото на седмицата
Стоилов: Допуснахме детски и наивни грешки срещу Лудогорец
Стоилов: Допуснахме детски и наивни грешки срещу Лудогорец