НОВИНИ

Светослав Дяков: Футболът, заедно със семейството и близките ми, е моят живот

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:00, 21.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
светослав дяков завърна пирин
Снимка: fcpirin.com
Слушай новината

Футболистът на Пирин (Благоевград) Светослав Дяков публикува емоционално съобщение в социалните мрежи в навечерието на последния си двубой в професионалния футбол.

Тази вечер от 19.15 часа юношата на "орлетата" ще си вземе "сбогом" с футбола в двубоя срещу Ботев (Враца), който ще бъде и последен за благоевградчани през настоящия сезон.

В емоционалната си изповед Дяков благодари на всички отбори, за които е играл и допълни, че в кариерата си на футболист винаги е давал, каквото може и никога не се е пестил.

"Като дете обичах, обожавах футбола! Футбола в най-чистата му форма, емоциите, страстта, битката за победа, отдадеността, това да си отборен играч. Винаги съм мечтал за емоции, победи и купи, никога за материални или финансови неща. Сега не съм дете. Всичко останало е същото. Аз взех своето като футболист, дадох каквото можах, не съм се пестил. Душата ми е чиста. Благодаря на Пирин (Благоевград) (над 120 мача), Локомотив Сф (85 мача и 2 гола), Лудогорец (354 мача и 11 гола) и националния отбор на България (36 мача) за дадения шанс да правя това, което обичам. Пътят ми на професионален футболист ще свърши тази вечер от там, където започна пътуването. Футбола, заедно със семейството и близките ми, е моят живот", написа бившият капитан на националния отбор.

Безспорно най-големите успехи в кариерата на Дяков дойдоха като футболист на Лудогорец, където за 10 години той стана на 10 пъти шампион на България, спечели на два пъти Купата на страната и на четири пъти Суперкупата на България.

Освен за Светослав Дяков мачът срещу Ботев (Враца) ще бъде последен в кариерата и за още един юноша на Пирин (Благоевград) - Станислав Манолев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахнаха металните решетки от входа на Народното събрание
Премахнаха металните решетки от входа на Народното събрание
"Да отпразнуваме сигурността" - бира на тема НАТО стана хит във Финландия
"Да отпразнуваме сигурността" - бира на тема НАТО стана хит във Финландия