НОВИНИ

Светослав Дяков приветства Красимир Петров в Пирин и заяви: Михтарски не е бил гонен

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:39, 04.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
светослав дяков приветства красимир петров пирин михтарски бил гонен
Слушай новината

Техническият директор на Пирин Благоевград Светослав Дяков приветства новия треньор на "орлетата" на Красимир Петров и разкри, че клубът ще се стреми да залага на повече български футболисти.

На пресконференцията при представянето на Петров Дяков разкри още, че се е вписал идеално в критериите, търсени от клуба.

"Краси Петров е треньорът, когото търсихме. Имахме критерии, които имахме и той идеално се вписа в тях. Обръщението на феновете няма нищо общо с това. Преговаряхме с няколко човека. Мерихме 5 пъти преди да режем. Спряхме се на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме цели и те са прости – Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти и да се дава шанс на момчета от школата", коментира Дяков, който прекрати футболната си кариера през месец май.

Вече бившият футболист сподели и защо Петър Михтарски не е останал начело на Пирин, макар да води клуба в последните няколко контроли.

"С Петър Михтарски случаят е такъв. Той имаше договор до 30 юни, който изтече. Петър Михтарски бе първият човек, на когото предложихме да поеме отбора. Чакахме 12 дни и той е причината да се забавим с новия треньор. Не се съгласи. Имам огромно уважение към Михтарски. Трябва да казваме фактите такива, каквито са. Имаше период, в който имаше разговор с ръководството, с което не успя да постигне съгласие по финансовата част и клуба бе принуден да търси нови решения. Не е гонен. На него му бе предложено всичко, което бе възможно като позиция. Това решение, да не продължи, е по-скоро негово. Много хора в този отбор държахме Михтарски да остане. Не всичко е така, както се представя", заяви Дяков по повод на слуховете, че Михтарски е бил изгонен от Пирин Благоевград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО подписва протоколи за присъединяване с Финландия и Швеция утре
НАТО подписва протоколи за присъединяване с Финландия и Швеция утре
Военното разузнаване: Работим само в името на националните интереси
Военното разузнаване: Работим само в името на националните интереси