НОВИНИ

Светослав Гоцев: Трябва да победим Мексико

Светослав Гоцев
Снимка: Българска федерация по волейбол/fivb.com
bnt avatar logo
от БНТ
22:37, 29.08.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Светослав Гоцев е един от стълбовете в националния отбор по волейбол. Той даде интервю за официалния сайт на Българската федерация по волейбол след двете ни загуби на световното първенство от Полша и САЩ.

Националът сподели какво можем да очакваме от него и съотборниците му в сблъсъка с Мексико. България се нуждае от категоричен успех с 3:0 гейма, като и точковото съотношение ще има значение в битката да сме един от четирите най-добри трети в шестте групи.

- Измина почти денонощие от злощастния мач срещу САЩ. Какво се случи най-вече в третия гейм?

- Не е само в третия. Като цяло имахме доста възможности и във втория. В първия също имаше нелоша игра. Фактът е, че не успяхме да вземем поне един гейм. А това можеше да ни даде допълнителен импулс за следващите. И мачът можеше да придобие различен развой.

- И срещу Полша, и срещу САЩ имахме проблем с началния удар. Съгласен ли сте, че не можем да направим серия?

- Вярно е, че не сме имали директни серии от начален удар. Но имахме и много моменти, в които изпълнявахме добре тактически и след това се представяхме силно във фаза блок и защита. Може би да – още имаме резерви в този елемент и се надявам, че в следващия мач ще ги преодолеем.

- Как така допуснахте американския състезател да вкара пет толкова добри начални удара и не неутрализирахте нито един, с което загубихме мача?

- Нека му отдадем и на него заслугата. И съперникът се е подготвил за този Мондиал. Американците играха страхотно в ключовите моменти. Тогава бяха повече отбор от нас. Трябва да го признаем.

- Идва мач с аутсайдера Мексико. Колко труден ще е за нас и заради факта, че вече класирането не зависи само от нашия отбор?

- Изключително труден. Познавайки нашия манталитет, след две загуби и минимални шансове за продължаване напред, мотивацията ще е по-малка. Но ние сме професионалисти, защитаваме цветовете на България и трябва да победим. Това е, което всички очакват от нас.

- Казвате, че шансовете са минимални. Какво показват сметките? Къде могат да се получат резултати в наша полза?

- Не съм гледал резултатите и класиранията. Щабът ще ги правят. От нас зависят да се подготвим по най-добрия начин за срещата.

- Гледахте ли двата мача на Мексико?

- Вчерашният – да, предният – не. За да си на Мондиал, значи имаш достойнства. Мексико със сигурност не е отбор, който играе друг спорт. И те са волейболисти и ще трябва да ги надиграем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнения в Пакистан - една трета от страната е под вода
Наводнения в Пакистан - една трета от страната е под вода
ЦСКА обърна ЦСКА 1948 на "Армията" с гол от дузпа и шедьовър на Де Нойер
ЦСКА обърна ЦСКА 1948 на "Армията" с гол от дузпа и шедьовър на Де Нойер