НОВИНИ

Светослав Гоцев: За мен е чест да играя за Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 29.06.2021
Чете се за: 06:07 мин.
Спорт
светослав гоцев мен чест играя левски
Слушай новината

Новото попълнение на ВК Левски Светослав Гоцев даде първото си интервю като играч на "сините", като говори пред официалния сайт на клуба.

В разговора Гоцев споделя защо най-после е решил да се завърне в България след 10 години в чужбина, за амбициите в Левски и дали ще бъде част от националния отбор за предстоящото Европейско първенство през септември.

Ето и какво още каза най-добрият централен блокировач във волейболната Лига на Нациите за 2018 година:

Добре дошъл в Левски, Слави! Отдавна очаквахме този трансфер да се случи и вече е факт. Какво те накара да облечеш синята фланелка?

- След доста години в чужбина реших, че е добре да се върна вече в България. Искам да бъда по-близо до семейството си, до родителите. Междувременно пред мен се откри възможност да премина в Левски и прецених, че това е най-добрата опция. Имал съм честта да играя с Владо Николов, той ме потърси и беше настоятелен в желанието на клуба да ме привлече.

Не е тайна, че ти си левскар и се вълнуваш от присъствието на Левски в различните спортове. Това оказа ли влияние при избора ти?

- Не бих казал, защото все пак съм професионалист и не би трябвало да оставям лични пристрастия да ме водят в избора. Със сигурност обаче мога да кажа, че този факт ме прави допълнително щастлив. Да играя за клуба, на който симпатизирам, е наистина чест за мен. Като обобщение бих казал, че съчетах полезното с приятното.

От известно време тренираш на базата на Левски София в "Garitage Park". Как би оценил направеното до момента?

- Базата е на наистина топ ниво, условията за професионален спорт са повече от чудесни. Бил съм на много места, рядкост е да видиш подобни съоръжения.

На практика ще заемеш мястото на славния ветеран Христо Цветанов, който сложи край на състезателната си кариера след края на сезона. Какво очакваш от работа с него вече в ролята му на помощник треньор?

- С Христо се познаваме от националния отбор, имах удоволствието да работим заедно. Мисля, че две години – 2009 и 2010 г. Изключителен професионалист и преди всичко човек с много твърд характер. Неслучайно игра толкова дълго – това е свързано с лишения себе преодоляване и справяне с неминуемите болки. Вярвам, че Ицо може да предаде много от тези неща на младите състезатели, богатство е да се работи с него.

В националния отбор си се засичал със старши треньора ни Андрей Жеков. Играл си с капитана Боян Йорданов, либерото Владислав Иванов, и разбира се, с разпределителя Владимир Станков. Тренирал си и с някои от младите играчи на клуба. Как оценяваш потенциала на Левски София?

- Не бих могъл от сега да кажа, все пак от доста години не съм играл в България. Но опитът ми подсказва, че подобна сплав от опитни и талантливи млади състезатели може да даде добър резултат. Много се надявам да изградим един тим, който да бъде неудобен съперник за всички участници в първенството.

Не успя да попаднеш в националния отбор за Лигата на нациите, тъй като имаше проблем с рамото. Какво е състоянието ти в момента и очакваш ли да се включиш за европейското първенство?

- Засега всичко е наред, тренирам усилено във фитнеса и се готвя с националния отбор за младежи до 21 г., който е на лагер в зала Левски София. Готов съм да се включа в подготовката за европейското първенство и ако здравословното ми състояние позволява, и старши треньорът Силвано Пранди прецени, ще се завърна.

Шампионът в Суперлигата Хебър направи доста сериозна селекция, носителят на купата Нефтохимик също обнови състава си. Подобно нещо се случва и в други водещи отбори. Къде виждаш Левски София през следващата кампания?

- Определено Хебър и Нефтохимик се открояват през последните години като възможности, селекция и съответно резултати. Има още няколко отбора, които също ще бъдат доста конкурентни. Не очаквам обаче нивото да бъде по-високо от миналата година с това изненадващо разширяване на формата на Суперлигата. Ще има неравностойни мачове, доста пътувания, но това е положението. За нас ще бъде важно да сме постоянни и мисля, че приоритет трябва да бъде спечелването на медал.

Да се надяваме, че от новия сезон ще има и фенове на мачовете в зала Левски София. Какво би казал на привържениците ни?

- Много се надявам да има фенове в залите, особено в нашата. Няма да крия, че за мен волейболът е и голяма емоция, а присъствието на привържениците и подкрепата им винаги са ме зареждали. Така че дано през новия сезон видим залата ни в пълен капацитет и феновете да гледат волейбол на високо ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС извършва проверки в БЕХ
ДАНС извършва проверки в БЕХ
Красимир Инински: Резултатите от европейското са признак за добра основа
Красимир Инински: Резултатите от европейското са признак за добра основа