НОВИНИ

Световни футболни звезди изразиха готовност за съвместна работа с Асоциация "Докосни дъгата"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:22, 15.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
световни футболни звезди изразиха готовност съвместна работа асоциация докосни дъгата
Слушай новината

Д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", обсъди възможности за съвместни инициативи с част от световните футболни звезди, поканени да се включат в Мача на мира, който се проведе под патронажа на папа Франциск и бе в памет на Диего Марадона.

Тя бе част от българската делегация, придружаваща футболната легенда Христо Стоичков в Рим, Италия.

Припомняме, че преди месец кавалерът на "Златната топка" стана посланик на мира за Европа по предложение на асоциация "Докосни дъгата", като това се случи по време на специална церемония в Пазарджик, организирана съвместно с местната управа и "Пробега на мира".

Сега, отново по инициатива на асоциацията и д-р Денислава Ангелова, Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана и запозна с благородната инициатива останалите футболни звезди от Отбора на света.

По време на визитата си в Рим д-р Денислава Ангелова имаше възможност да проведе ползотворни разговори с част от футболните величия и да ги запознае обстойно с дейността на българската организация, която представлява.

Бившият френски национал и състезател на Барселона Ерик Абидал остана впечатлен от инициативите и кампаниите на "Докосни дъгата", насочени към децата и младежите в България, и изяви готовност за допълнителни разговори относно реализацията на съвместни проекти с неговата фондация.

Д-р Денислава Ангелова разговаря още и с португалските звезди Уго Алмейда и Бето, които споделиха, че с удоволствие биха посетили България през 2023 година, за да подкрепят с присъствието си някоя от инициативите на "Докосни дъгата".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото срещу Семерджиев започва на 29 ноември
Делото срещу Семерджиев започва на 29 ноември
Кметът на Якоруда бил видимо притеснен последните дни, твърдят негови близки
Кметът на Якоруда бил видимо притеснен последните дни, твърдят негови близки