НОВИНИ

Световно първенство по борба само по БНТ 3

Обществената телевизия ще излъчи най-интересните схватки от шампионата по борба от 11-18 септември от 19.00 ч.

лого
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 08.09.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

От 11 до 18 септември Българската национална телевизия ще предложи на своите зрители най-зрелищните схватки от световното първенство по борба в Белград, Сърбия. Всяка вечер от 19.00 ч. в ефира на БНТ 3 ще бъдат показвани финалните битки от шампионата, който ще се проведе в 18-хилядната „Щарк Арена”.

Коментарът на шампионата по борба ще бъде поверен на Свобода Маданска, а гост-коментатори ще бъдат бившата състезателка на националния отбор Елина Васева, бившият помощник-треньор на националния отбор по борба класически стил Бисер Георгиев и доц. Рашо Макавеев, който е ръководител катедра „Борба и джудо” в НСА „Васил Левски”.

„Спортно лято с БНТ 3“ продължава като ще предложи на своите зрители и първите реакции на българските борци, които ще бъдат представяни от репортера Радостин Любомиров и оператора Димитър Славов.

Нашите състезатели заминават за Белград с желанието да продължат доброто си представяне през 2022 г. През пролетта на европейското първенство в Будапеща, борците ни спечелиха общо 10 медала и наредиха България на четвърто място в общото класиране по отличия.

Погледите са насочени към Биляна Дудова, която ще опита отново да спечели световната титла, но в олимпийската категория до 62 кг. Дудова, която триумфира преди година в Осло при 59-килограмовите, има зад гърба си сребро от шампионата на планетата през 2018 г. и четири европейски титли. Женският ни отбор, отново иска да се докаже като един от най-добрите в света, а към медалите в Белград протягат ръце Евелина Николова, Мими Христова и Миглена Селишка.

Класиците са в пълен състав, а най-големи надежди се възлагат на европейският шампион от тази година Кирил Милов, изключителния талант Едмонд Назарян, който вече натрупа сериозен опит при мъжете с титла и сребро от първенствата на Стария континент през 2020 и 2022 г. Очакванията за добро представяне са насочени и към Айк Мнацаканян. В свободния стил се разчита най-вече на лидера на тима Георги Вангелов.

Българската национална телевизия ще покаже всичко най-интересно от световното първенство по борба, както в преките си предавания, така и в новинарските си емисии.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДАНС проверява договорите за доставка на природен газ
ДАНС проверява договорите за доставка на природен газ
Юрген Матай е най-добрият футболист в елита през август
Юрген Матай е най-добрият футболист в елита през август