НОВИНИ

Свилен Русинов и Тервел Пулев участваха в третото издание на „Златните ръкавици на България“, по случай 100-годишния юбилей на БФ Бокс

Легендите гостуваха в пресклуб „България“ заедно с президента на БФБ Красимир Инински.

свилен русинов тервел пулев участваха третото издание bdquoзлатните ръкавици българияldquo случай 100 годишния юбилей бокс
bnt avatar logo
от БНТ
15:35, 21.05.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Да мечтаят и да преследват сбъдването на мечтите си. Това пожелаха две от големите имена на българския спорт – Свилен Русинов и Тервел Пулев. Те участваха в третото издание на поредицата „Златните ръкавици на България“, организирана по повод 100-годишния юбилей на българската федерация. Легендите гостуваха в пресклуб „България“ заедно с президента на БФБ Красимир Инински.

„Благодаря за възможността да съм тук, редом до две наистина много големи имена на световния бокс. За мен е чест, че навръх 100-годишнината ни имаме повод отново да се съберем заедно. Винаги съм казвал, че обединени можем да постигнем всичко. И събирането ни със Свилен и Тервел е поредното доказателство. Бях дълги години съотборник със Свилен Русинов, Тервел израсна по залите още от малък, всички знаем докъде стигна. Гордея се, че сме част от нашето боксово семейство“, сподели развълнуван Красимир Инински.

Свилен Русинов се върна назад във времето, към любопитни истории от успехите на олимпийския, световния и европейски ринг. Той е бронзов медалист от Игрите в Барселона, двукратен световен вицешампион и европейски златен медалист в супертежка категория. Русинов говори и за победата си над Виталий Кличко от 1994-та на Световната купа.

От своя страна Тервел разказа за много трудности, които е имал по пътя към спечелване на квотата за Игрите в Лондон. Той е бронзов медалист от 2012 година, като има на сметката си и две вицешампионски титли на Европа.

„Когато си млад и си на Олимпийски игри, не можеш да осъзнаеш какво точно се случва. Трябва да мине време, за да осмислиш всичко това. Самото участие е нещо голямо, а какво остава да спечелиш медал. Еуфорията около олимпийското село, да седиш редом до легенди като Юсейн Болт, наистина е неописуемо. Но пътят до там е изключително труден. Само аз, треньорите ми, семейството и хората от федерацията, Краси Инински, знаем, през какво преминах, за да спечеля този бронзов медал. Успях да взема квота в последния момент, трябваше да спечеля 4 мача, за да го направя", сподели от своя страна Тервел.

"На самите игри се изправих срещу Александър Усик на полуфинал, всички знаете кой е той. Според мен, да не казвам голяма дума, може би е най-великият за всички времена – олимпийски шампион, абсолютен световен шампион в полутежка и тежка категория. Няма друг като него. Не съм се връщал назад във времето, за да си казвам „Ако бях в другия поток…“ Не обичам да казвам „ако“, защото няма смисъл. Гордея се с постигнатото“, добави той.

Инински, Русинов и Пулев се обединиха около пожеланието за успехи на предстоящата олимпийска квалификация в Банкок на нашите боксьори, както и на Игрите в Париж след два месеца. Те призоваха младите да мечтаят и да не се срамуват откъде са, защото България има славно минало, а това е повод за гордост.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млада жена е в критично състояние, след като беше блъсната от мотор в центъра на София
Млада жена е в критично състояние, след като беше блъсната от мотор в центъра на София
Увеличение на пенсиите с 11%, увери отново Главчев
Увеличение на пенсиите с 11%, увери отново Главчев